Valkoisen talon lähellä ammuttiin aseistautunutta ihmistä – salainen palvelu kiidätti Trumpin pois kesken lehdistötilaisuuden

Salainen palvelu kertoo, että epäilty mies ja agentti on viety sairaalaan.

| Päivitetty

Yhdysvalloissa Valkoisen talon lähellä on ollut ammuskelu. Presidentti Donald Trump kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa yhden aikaan yöllä Suomen aikaa.

– Se vaikuttaa olevan hyvin hallinnassa, Trump sanoi.

Reuters kertoo, että tiedotustilaisuus ehti kestää kaksi minuuttia, kunnes salaisen palvelun työntekijä keskeytti sen ja kiidätti Trumpin pois Valkoisessa talossa järjestetystä lehdistötilaisuudesta. Trump poistui sanaakaan sanomatta. Hänet vietiin Oval Officeen, mutta myöhemmin Trump jatkoi keskeytynyttä tiedotustilaisuuttaan.

Yhdysvaltain salaisen palvelun työntekijä vartioi Trumpin takana koronatiedotustilaisuudessa.

Salaisen palvelun työntekijä puhui Trumpin kanssa.

Trump poistui tiedotustilaisuudesta.

Trumpin mukaan ilmeisesti salainen palvelu ampui epäiltyä Valkoisen talon ulkopuolella, ja epäilty on viety sairaalaan. Salainen palvelu vahvisti tiedon ammuskelusta Twitterissä. Myöhemmin salainen palvelu twiittasi, että yksi mies ja salaisen palvelun agentti on viety sairaalaan.

Twiitissä kerrottiin, että kukaan salaisen palvelun suojelemista ihmisistä ei ollut missään vaiheessa vaarassa. Sen mukaan Valkoiseen taloon ei ole päässyt sinne kuulumattomia ihmisä.

Trump kertoi, että hänen ymmärtääkseen epäilty oli liikkunut aseistettuna lähellä Valkoisen talon aitaa.

– En voi kertoa epäillyn tilasta, Trump sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Kukaan muu ei loukkaantunut.

Poliiseja 17th Streetin ja Pennsylvania Avenuen kulmauksessa.

Viranomaiset partioivat Valkoisen talon ulkopuolella.

Trump kertoi, että Yhdysvaltain korkeimman oikeuden puheenjohtaja John Roberts oli kuullut ulkona kaksi laukausta.

Valkoisen talon ulkopuolella jo vuosia mieltä osoittanut Philipos Melaku puolestaan sanoi AFP:lle kuulleensa laukauksen ennen iltakuutta paikallista aikaa. Ennen sitä hän kuuli huutoa. Hänen mukaansa heti sen jälkeen kahdeksan tai yhdeksän miestä juoksi paikalle aseiden kanssa.

Toimittaja kysyi Trumpilta, oliko epäillyllä jotain Trumpia vastaan.

– En osaa vastata kysymykseen. Voi olla, ettei sillä ollut mitään tekemistä minun kanssani, se saattoi liittyä johonkin muuhun.

Trump totesi, ettei tapahtunut vaikuta hänen turvallisuudentunteeseensa.

Kuuden aikaan aamulla Suomen aikaa salainen palvelu julkaisi Twitterissä lyhyen tiedotteen tapahtuneesta. Tiedotteen mukaan noin kello 5.53 iltapäivällä 51-vuotias mies lähestyi salaisen palvelun työntekijää, joka seisoi kadunkulmassa lähellä Valkoista taloa. Epäilty oli lähestynyt virkamiestä ja kertonut, että hänellä on ase.

Tämän jälkeen epäilty oli kääntynyt ympäri, joussut aggressiivisesti koti virkamiestä ja vetänyt esineen vaatteistaan. Sen jälkeen hän oli ottanut ampumisasennon kuin olisi aikeissa ampua.

Salainen palvelu oli saanut tilanteen laukeamaan iskemällä miestä ylävartaloon. Molemmat osapuolet toimitettiin sairaalaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?