Poliisi ampunut kumiluodeilla ja kyynelkaasulla mielenosoittajia – protestit jatkuvat presidentin­vaalien jälkeen Valko-Venäjällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ampunut kumiluodeilla ja kyynelkaasulla mielenosoittajia – protestit jatkuvat presidentin­vaalien jälkeen Valko-Venäjällä

Mielenosoitukset jatkuvat toista iltaa presidentinvaalien jälkeen.

10.8. 23:15

Poliisi on ampunut kumiluoteja ja käyttänyt kyynelkaasua hajottaakseen tuoreita mielenosoituksia Valko-Venäjällä, silminnäkijät ja mediat kertovat uutistoimisto AFP:n mukaan.

Useat tuhannet ihmiset ovat toista iltaa pääkaupunki Minskin kadulla protestoimassa sunnuntaisten presidentinvaalien tuloksia.

Virallisten tulosten mukaan istuva presidentti Aleksandr Lukashenko voitti vaalit ylivoimaisesti 80 prosentilla äänistä. Oppositio sekä useat länsimaat ovat ilmaisseet epäilynsä siitä, että vaalit olivat vilpilliset.

Minskissä poliisi on nähty täydessä mellakkavarustuksessa ampuvan kyynelkaasua ja kumiluoteja rauhanomaisia mielenosoittajia kohti. Silminnäkijätiedon mukaan poliisi olisi myös haavoittanut paikalla ollutta toimittajaa.

Yhteenotoissa on kuultu myös tainnutuskranaatin ääni.

Valko-Venäjällä on ollut sunnuntain vaalien jälkeen laajoja mielenosoituksia, joita poliisi on tukahduttanut väkivaltaisesti. Maanantain vastaisena yönä poliisi pidätti mielenosoituksissa 3 000 ihmistä. Lisäksi satoja ihmisiä loukkaantui ja yhden ihmisen kerrottiin kuolleen.

Valko-Venäjä ilmoitti maanantaina aloittaneensa 21 rikostutkintaa levottomuuksista ja poliisiin kohdistuneesta väkivallasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?