Poliisi pidätti demokratia-aktivisteja Hongkongissa, joukossa tunnettu mediamoguli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi pidätti demokratia-aktivisteja Hongkongissa, joukossa tunnettu mediamoguli

Jimmy Lai on yksi Manner-Kiinan kovaäänisimmistä kriitikoista Hongkongissa ja hallitusta kritisoivan Apple Daily -lehden perustaja.

Lai pidätettiin epäiltynä ulkovaltojen kanssa juonittelusta. Siitä voi saada jopa elinkautisen vankeustuomion.­

10.8.2020 17:08

Poliisi pidätti maanantaina Hongkongissa koko joukon merkittäviä demokratia-aktivisteja. Kymmenen pidätetyn joukossa olivat myös mediamoguli Jimmy Lai ja hänen kaksi poikaansa sekä brittiläisen uutiskanavan kuvaajana toimiva demokratia-aktivisti.

Lai on yksi Manner-Kiinan kovaäänisimmistä kriitikoista Hongkongissa ja hallitusta kritisoivan Apple Daily -lehden perustaja.

Lai pidätettiin epäiltynä ulkovaltojen kanssa juonittelusta. Siitä voi saada jopa elinkautisen vankeustuomion.

Myöhemmin maanantaina kerrottiin, että myös demokratia-aktivisti Agnes Chow on pidätetty turvallisuuslain nojalla. Chow on yksi keskeisistä nimistä Hongkongin mielenosoitusten takana.

Kiinan masinoima turvallisuuslaki on saanut kansainvälisesti laajaa kritiikkiä. Turvallisuuslain myötä Hongkongin poliisi on saanut laajat valtuudet esimerkiksi valvontaan sekä kotietsintöihin, joihin ei tarvitse hakea lupaa.

Kymmenet hongkongilaispoliisit tekivät maanantaina etsintöjä Apple Dailyn tiloissa vain tunteja Lain pidätyksen jälkeen. Lehden omat toimittajat julkaisivat etsinnöistä kuvia Facebookissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?