NYT: Valkoinen talo tiedusteli Etelä-Dakotan kuvernööriltä Trumpin ikuistamisesta kuuluisaan Rushmore-vuoreen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NYT: Valkoinen talo tiedusteli Etelä-Dakotan kuvernööriltä Trumpin ikuistamisesta kuuluisaan Rushmore-vuoreen

Trump on kertonut unelmastaan päästä osaksi vuoreen kaiverrettua presidenttien rivistöä.

Trump kuvattuna Rushmore-vuoreen veistetyn muistomerkin edessä 3. heinäkuuta 2020. Veistos on valmistunut vuonna 1941.­

10.8. 3:24

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on haaveillut pääsevänsä osaksi kuuluisaa Rushmore-vuoreen tehtyä veistosta, johon ovat ikuistettuna neljä Yhdysvaltain presidenttiä: George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln ja Theodore Roosevelt.

New York Times kertoo, että Trumpin edustajat ovat tiedustelleet Etelä-Dakotan republikaanikuvernööriltä Kristi Noemilta viime vuonna, millainen prosessi uuden presidentin lisääminen kallioon olisi.

Mediatietojen mukaan Noem ja Trump olivat ensi kerran keskustelleet asiasta jo vuonna 2018. Noem oli tuolloin purskahtanut nauruun kuultuaan Trumpin idean, sillä hän luuli sen olevan vitsi.

– Hän sanoi, että Kristi, tule tänne kättelemään minua. Puristin hänen kättään ja sanoin: ”Herra presidentti, sinun pitäisi tulla Etelä-Dakotaan joskus. Meillä on Rushmore-vuori”. Ja hän sanoi: ”Tiedätkös, minun unelmani on saada kasvoni Rushmore-vuoreen”, Noem kertasi keskustelua aiemmin.

– Minä aloin nauraa. Hän ei nauranut, hän oli täysin vakavissaan, Noem sanoi.

New York Timesille puhunut Noemin tuttava kertoi, että Noem pyrki kuitenkin miellyttämään presidenttiä tänä vuonna. Kun Trump saapui juhlistamaan itsenäisyyspäivää Etelä-Dakotaan heinäkuussa, Noem esitteli hänelle metrin korkuisen Rushmore-vuoren pienoismallin, johon Trumpin kasvot oli lisätty.

Ongelma on siinä, ettei Trumpin tai kenenkään muunkaan presidentin naaman lisääminen vuoreen ole mahdollista. Ihmiset ovat vuosien varrella ehdottaneet siihen muun muassa Franklin Rooseveltia, John F. Kennedya, Ronald Reagania ja Barack Obamaa. Kalliossa ei ole kuitenkaan tilaa enää yhdellekään presidentille.

Lähteenä myös CNN.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?