Lentokone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ensimmäiset kuvat turma­paikalta julki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lentokone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ensimmäiset kuvat turma­paikalta julki

Paikallinen poliisi oli perjantain myöhäisiltaan mennessä vahvistanut seitsemäntoista ihmisen kuolleen törmäyksessä.

7.8. 23:55

Lentoyhtiö Air India Expressin matkustajalentokone joutui perjantaina vakavaan onnettomuuteen Intiassa Kozhikoden lentokentällä Keralan osavaltiossa Etelä-Intiassa.

Dubaista tulossa ollut kone suistui ulos kiitotieltä laskeutumisen yhteydessä ja katkesi kahtia. Kentällä satoi laskeutumisen aikaan rankasti.

Paikallinen poliisi oli perjantain myöhäisiltaan mennessä vahvistanut seitsemäntoista ihmisen kuolleen törmäyksessä. Viranomaisten mukaan uhrien joukossa on kaksi koneen lentäjää.

Paikallisten viranomaisten mukaan alueen sairaaloihin on toimitettu ainakin 89 ihmistä, joista vähintään viidentoista vammat ovat vakavia.

Kymmenet ambulanssit hakevat edelleen matkustajia sairaaloihin, eikä loukkaantuneiden lopullinen määrä ole vielä selvillä.

– Pelkäämme, että uhriluku nousee. Pelastusoperaatio on saatu päätökseen, kertoi paikallinen poliisi Abdul Karim uutistoimisto AFP:lle.

Pelastajia Air India Expressin lentokoneen luona onnettomuuden jälkeen.­

Koneessa oli ensimmäisten tietojen mukaan ainakin 185 ihmistä, mutta tarkka lukumäärä on ilmeisesti 191.­

Lentokone katkesi keskeltä kahtia onnettomuuden seurauksena.­

Kentällä satoi laskeutumisen aikaan rankasti.­

Koneessa 191 ihmistä

Koneessa oli ensimmäisten tietojen mukaan ainakin 185 ihmistä, mutta tarkka lukumäärä on ilmeisesti 191. Epävarmuus johtui osittain siitä, että koneessa oli jonkin verran sylivauvoja, joita ei merkitä matkustajiksi samaan tapaan kuin aikuisia.

Lentoyhtiö itse ilmoitti koneessa olleen 174 matkustajaa, 10 sylivauvaa, kaksi lentäjää ja viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Kentällä kuvatuissa televisiokuvissa näkyi, kuinka kone on katkennut kahtia, mutta se ei näyttänyt syttyneen tuleen. Yhden televisiokanavan tietojen mukaan koneen laskutelineessä olisi ollut ongelmia, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet asiaa.

Intian ilmailuviranomaisten mukaan kone epäonnistui toisella laskeutumisyrittämällään pysähtymisessä ja luisui yli kiitoradan päästä. Siitä se putosi kymmenen metrin matkan alemmas laaksoon ja hajosi kahteen osaan.

BBC:n tietojen mukaan kyseessä oli hallituksen järjestämä lento, jolla haettiin intialaisia Dubaista takaisin kotimaahan voimassa olevien matkustusrajoitusten vuoksi.

Ainakin 17 on kuollut, mutta uhriluvun pelätään nousevan.­

Intian ilmailuviranomaisten mukaan kone epäonnistui toisella laskeutumisyrittämällään pysähtymisessä ja luisui yli kiitoradan päästä.­

Viranomaisten mukaan uhrien joukossa on kaksi koneen lentäjää.­

Intian pääministeri Narendra Modi ilmaisi surunvalittelunsa Twitterissä.

– Ajatukseni ovat rakkaitaan menettäneiden luona. Toivotan loukkaantuneille nopeaa paranemista. Viranomaiset tarjoavat paikan päällä kaiken mahdollisen avun, Modi kirjoitti.

Intiassa tapahtui viimeksi suuri lento-onnettomuus vuonna 2010, kun Air India Expressin Dubaista Mangaloreen lentänyt kone ajoi kiitoradan ohi ja syttyi palamaan. Onnettomuudessa kuoli 158 ihmistä.

Turmapaikalta otetuista kuvista näkyy, kuinka kone on haljennut kahtia. Kentällä oli onnettomuuden aikaan huono sää.­

Onnettomuus sattui Calicutin kansainvälisellä lentokentällä Keralasta.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?