Koronatilanne alkoi pahentua lomakauden alettua Euroopassa – Kreikassa yllättävä piikki tartunnoissa

Kreikassa todettiin keskiviikkona 124 uutta koronavirustartuntaa. Se on suurin luku viikkoihin maassa, missä epidemiatilanne on ollut pitkään rauhallinen.

6.8.2020 20:57

Epidemiatilanne pahenee Euroopassa samaan aikaan, kun kesän vilkkain lomakuukausi on alkanut. Kreikassa koronatilanne on ollut pitkään rauhallinen, mutta keskiviikkona siellä todettiin suurin piikki tartunnoissa viikkoihin: vuorokauden aikana rekisteröitiin yhteensä 124 uutta tartuntaa. Maan viranomaiset ovat syyttäneet tartuntojen lisääntymisestä täpötäysiä yökerhoja ja sosiaalisia tapahtumia.

– Kutsumme tätä herätysviikoksi. Yritämme herättää ihmisiä viesteillä ja päivittäisillä tiedonannoilla uusista rajoituksista. Virus on täällä ja omahyväisyytemme ruokkii sitä, maan hallituksen tiedottaja Stelios Petsas sanoi Mega TV:n haastattelussa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Uutistoimiston mukaan Kreikassa on tähän mennessä todettu 209 koronakuolemaa ja yli 4 800 tartuntaa. Viime viikolla määrättiin, että Kreikassa on käytettävä kasvomaskeja julkisissa sisätiloissa ja vierailuja vanhainkoteihin rajoitetaan 15. elokuuta asti.

– Olemme tunnistaneet kolme huolenaihetta: kreikkalaisten ja oleskeluluvan haltijoiden säännölliset rajanylitykset Balkanin maista... sosiaaliset kokoontumiset, mukaan lukien yökerhoissa käyvät nuoret, häät, ristiäiset ja julkinen liikenne, Petsas sanoi.

Kreetalle alettiin tehdä Suomesta pakettimatkoja heinäkuussa.

Tartunnat ovat lisääntyneet kesän aikana Euroopassa erityisesti Balkanin maissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön aamupäivän tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että koronatartuntoja tulee Suomeen tällä hetkellä nimenomaan Balkanilta sekä Ruotsista.

BBC:n mukaan myös Ranskassa todettiin keskiviikkona suurin päivittäinen nousu tartunnoissa kahteen kuukauteen. Siellä todettiin viimeisen vuorokauden aikana 1 695 uutta tartuntaa. Ranskassa koronaan on kuollut yli 30 000 ihmistä, mikä on Euroopan kolmanneksi suurin luku Italian ja Britannian jälkeen.

Myös Espanjassa rekisteröitiin suurin päivittäinen nousu tartunnoissa sen jälkeen, kun maan tiukkoja rajoituksia alettiin löyhentää kesäkuussa. Espanjassa todettiin keskiviikkona 1 772 uutta tartuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?