Suomen Unicef ja World Vision aloittavat keräykset Libanonin lapsille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen Unicef ja World Vision aloittavat keräykset Libanonin lapsille

Unicef muistuttaa, että Libanonissa oli jo ennen Beirutin räjähdystä eniten pakolaisia maailmassa suhteutettuna väkilukuun.

6.8. 18:19

Unicefin Suomen osasto on aloittanut hätäapukeräyksen lasten ja perheiden auttamiseksi Libanonissa Beirutin räjähdyksen jälkeen. Myös Suomen World Vision kertoo käynnistävänsä hätäapukeräyksen tapahtuneen vuoksi.

World Visionin mukaan jopa puoli miljoonaa ihmistä voi tarvita hätäapua räjähdyksen takia. Suurin tarve on ruoka-avulle, turvallisille majoitustiloille ja hygieniatarvikkeille. Lisäksi erityisesti lapset tarvitsevat psykologista tukea.

– Rakennukset ovat tuhoutuneet tai vahingoittuneet asuinkelvottomiksi, ja perheillä on pulaa perustarvikkeista. Ihmiset ovat joutuneet etsimään suojaa kouluista, muista julkisrakennuksista tai sukulaisten luota, sanoo World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen tiedotteessa.

Monet rakennukset Beirutissa tuhoutuivat asuinkelvottomiksi.­

Unicef auttoi välittömästi satama-alueen asukkaiden evakuoinnissa. Lisäksi järjestö jakaa parhaillaan puhdasta vettä sekä tarjoaa psykososiaalista tukea lapsille ja perheille.

– Jokainen lapsi on vähintään traumatisoitunut, sanoo Unicefin Libanonin maatoimiston johtaja Yukie Mokuo tiedotteessa.

Järjestöt muistuttavat Libanonin tilanteen olleen jo valmiiksi vaikea. Unicefin mukaan Libanonissa asuu väkilukuun suhteutettuna maailman suurin määrä pakolaisia. Maan väestöstä noin 30 prosenttia, eli enemmän kuin joka neljäs asukas, on pakolaisia. Suurin osa on Syyriasta.

Samaan aikaan talous ja ruokahuolto ovat heikoissa kantimissa, ja koronapandemia on rasittanut terveydenhuollon äärimmilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?