Yksi kuva paljastaa Beirutin räjähdyksen mittakaavan: Näin laajalle tuho olisi levinnyt Helsingissä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yksi kuva paljastaa Beirutin räjähdyksen mittakaavan: Näin laajalle tuho olisi levinnyt Helsingissä

Jos räjähdys olisi tapahtunut Helsingin Katajanokalla, olisi romua ja lasinsirpaleita lentänyt aina kauppakeskus Triplaan ja Kulosaareen saakka.

6.8. 6:59

Beirutin satamassa tiistaina sattunut räjähdys aiheutti paljon tuhoa. Räjähdyksen valtavan kokoluokan ymmärtäminen voi olla helpompaa, jos sen suhteuttaa Suomen pääkaupungin mittakaavaan.

Jos räjähdys olisi tapahtunut Helsingin Katajanokalla Uspenskin katedraalin kohdalla, olisi romua ja lasinsirpaleita lentänyt aina noin 3,2 kilometrin päässä sijaitseviin kauppakeskus Triplaan ja Kulosaareen saakka.

Vasemmanpuoleinen kartta näyttää, millä alueella räjähdyksen olisi voinut tuntea, jos oletetaan, että sen olisi voinut tuntea yhtä kaukana kaikissa ilmansuunnissa. Oikeanpuoleisessa kartassa katkoviivalla piirretty kaari näyttää, kuinka pitkälle räjähdyksen aiheuttamaa romua olisi lentänyt. Helsingin rautatieasema sijaitsee yhtä kaukana Uspenskin katedraalista kuin Suomen lähetystö Beirutissa räjähdyspaikasta.­

Räjähdyksessä pahoin vaurioitunut Suomen lähetystö puolestaan sijaitsi Beirutin räjähdyspaikasta suunnilleen yhtä kaukana kuin rautatieasema sijaitsee Uspenskin katedraalista.

Beirutin räjähdyksen on kerrottu tuntuneen myös 240 kilometrin päässä Kyproksella. Se vastaa suunnilleen matkaa Helsingistä Imatralle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?