Suomalaisnainen loukkaantui Beirutin räjähdyksessä: ”Otsastani puuttuu pala” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisnainen loukkaantui Beirutin räjähdyksessä: ”Otsastani puuttuu pala”

Cecilia Pellosniemi kertoo loukkaantuneensa räjähdyksessä melko vakavasti.

5.8. 21:12

Suomalainen Cecilia Pellosniemi kertoo Facebookissa loukkaantuneensa Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tiistaina tapahtuneissa räjähdyksissä.

– Rakennukseni romahti räjähdyksessä ja loukkaannuin melko vakavasti. Otsastani puuttuu pala, hän kirjoittaa.

Ylen haastattelussa Pellosniemi kertoo asuntonsa sijainneen vain muutaman sadan metrin päässä räjähdyspaikasta. Pellosniemi oli juuri menossa suihkuun, kun hän kuuli ensimmäisen räjähdyksen.

Hän yritti Ylen mukaan löytää ylleen vaatteita, muttei ehtinyt ennen kuin suurempi räjähdys iski. Koko asunto ja rakennus luhistuivat hänen päälleen.

Pellosniemi kertoo Facebook-päivityksessään onnistuneensa pääsemään romahtaneesta rakennuksesta ulos ja kävelemään toiseen kaupunginosaan.

– Onnistuin kiipeämään ulos ja kävelemään toiseen osaan kaupunkia samalla, kun suoritin itselleni ensiapua, hän kirjoittaa.

Ulos päästyään Pellosniemi joutui kävelemään lasinsirujen päällä, sillä hänellä ei ollut kenkiä.

– Kukaan ei suostunut viemään minua autolla sairaalaan, koska oli niin hirveä paniikki. Näin kuolleita ihmisiä ihan kaikkialla. Kaikki rakennukset alueella olivat luhistuneet, hän kertoo Ylelle.

Pellosniemi käännytettiin pois useammasta sairaalasta, koska ne olivat täynnä. Otsan hätätikit tehtiin lopulta ilman anestesiaa sairaalan vastaanottotiskin päällä, sillä koko paikka oli niin täynnä haavoittuneita ihmisiä.

Myöhemmin Pellosniemi lähti Ylen mukaan kauempana sijaitsevaan sairaalaan, jossa tuttu lääkäri suoritti hänelle kirurgisen operaation kasvoihin.

– Minut leikattiin hyvin myöhään viime yönä ja pysyn sairaalassa toistaiseksi. Kiitos vielä kerran huolenpidosta. Minun pitäisi toipua hyvin, Pellosniemi kirjoittaa.

Hän kertoo olevansa huolissaan muista beirutilaisista.

– Ruumiit kaduilla ja sairaaloissa ja se maailmanloppu, joka on Beirut, saavat minut tuntemaan kiitollisuutta siitä, että olen elossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?