Videot näyttävät Beirutin räjähdysten järkyttävän tuhon

Silminnäkijöiden kuvaamilla videoilla räjähdysten tuhoisa paineaalto näkyy selvästi.

4.8.2020 23:18

Beirutissa Libanonissa tiistai-iltana tapahtuneissa räjähdyksissä kerrotaan kuolleen useita kymmeniä ja loukkaantuneen tuhansia ihmisiä. Kaupungin satama-alueella tapahtuneet räjähdykset ovat pyyhkäisseet suuren osan alueen rakennuksista maan tasalle ja rikkoneet ovia ja ikkunoita kilometrien päässä räjähdyspaikasta.

Silminnäkijöiden kuvaamat videot tapahtumista alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa pian räjähdysten jälkeen. Videoiden perusteella ensimmäistä räjähdystä seuraa toinen, selvästi voimakkaampi pamaus, joka lähettää ympärilleen valtavan paineaallon ja värjää taivaan oranssin väriseksi.

Brittiläisen Independent-sanomalehden kirjeenvaihtajan Borzou Daragahin Twitter-tilillään julkaisema video on kuvattu korkealta parvekkeelta, ja se alkaa ensimmäisen räjähdyksen savupatsaan noustessa taivaalle. Toista räjähdystä seuraavan paineaallon voidaan nähdä lähestyvän kuvaajaa, kunnes paine näyttää heittävän hänet lattialle.

Daragahi on julkaissut tilillään myös toisen videon, joka on kuvattu selvästi kauempaa kuin edellinen. Siinä toisen räjähdyksen sienimäinen pilvi ja sitä seuraava punainen savupatsas näkyvät selvästi ennen kuin kuvaaja pakenee paineaaltoa.

Libanonilaisen matkailuyhteisön Instagram-tilillä julkaistulla videolla taas nähdään räjähdys mereltä käsin. Pois päin kulkevasta veneestä kuvatulla videolla toisen räjähdyksen aiheuttama paine nostattaa aallon, joka näyttää saavuttavan veneen vain sekunneissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?