Johannes oli muutaman korttelin päässä Beirutin räjähdyksestä – kuva neuvottelu­huoneesta näyttää, kuinka paineaalto löi lasit sisään

Beirutin valtavan räjähdyksen tarkka syy on vielä epäselvä.

4.8.2020 23:13

Suomalainen mainoselokuvaohjaaja Johannes Salosen työpalaveri keskeytyi yhtäkkiä tiistai-iltana, kun Libanonin pääkaupunki Beirutin satama-alueella tapahtui valtava räjähdys.

Räjähdyksen sattuessa Salonen oli muutaman korttelin päässä sijaitsevassa neuvotteluhuoneessa.

– En katsonut kartasta, mutta hyvin lähellä olimme.

Salonen kertoo, että kaikki tapahtui muutamassa sekunnissa. Ensin hän kuuli voimakkaan jyrähdyksen, jota epäili maanjäristykseksi. Koko huone heilui, hän kertoi.

Tältä näytti räjähdyksen jälkeen huoneessa, jossa Johannes Salonen oli pitänyt palaveria.

– Siinä ehti sanoa, että mitä helvettiä.

Sitten räjähdyksen paineaalto iski.

– Ikkunat lensivät kaikki sisään ja ihmiset sukelsivat pöydän alle. Jotkut saivat vekkejä lasinsiruista ja muutama lähti tikattavaksi. Meille ei käynyt mitään vakavampaa, Salonen kertoo.

– Ei siinä ehtinyt tekemään mitään. Se oli sekunnista kiinni. Yllättävä käänne sille palaverille.

Salonen kertoo, että Beirutissa on vielä jonkin verran epätietoisuutta ilmassa ja etenkin ikkunalaseja on hajonnut kilometrien säteellä räjähdyksestä. Salonen aikoo kuitenkin jatkaa töitä.

– Jos jotkut varastoidut räjähteet räjähtivät ja tämä oli yksittäinen onnettomuus, niin ei kai siinä mitään. Hotellia tosin piti vaihtaa, koska ikkunat menivät rikki. Katsotaan aamulla mikä on tilanne, hän sanoo.

Beirutin sataman alueella tapahtuneiden räjähdysten syy ei ole toistaiseksi selvillä, mutta maan terveysministerin mukaan ne aiheuttivat ”hyvin suuren määrän loukkaantumisia sekä vahinkoa”.

IS seuraa Beirutin tilannetta hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?