Valkoisen talon korona-asiantuntija Anthony Fauci ehdotti amerikkalaisille suojalasien käyttöä koronan torjunnassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valkoisen talon korona-asian­tuntija Anthony Fauci ehdotti amerikkalaisille suoja­lasien käyttöä koronan torjunnassa

Anthony Faucin mukaan suojalasit tai kasvokilpi täydentäisivät limakalvojen tarvitsemaa suojaa.

Valkoisen talon koronatyöryhmän avainjäsen Anthony Fauci suositteli suojalasien tai kasvokilven käyttöä ABC Newsin haastattelussa.

31.7.2020 15:53

Yhdysvaltain johtava tartuntatautien asiantuntija ja Valkoisen talon koronatyöryhmän avainjäsen Anthony Fauci sanoi keskiviikkona ABC Newsin haastattelussa, että yhdysvaltalaisten olisi syytä harkita suojalasien tai kasvokilven käyttöä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Jos omistaa suojalasit, niitä tulisi käyttää, Fauci sanoi.

Hän ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että viranomaiset päätyisivät vielä antamaan kansalaisille virallisen suosituksen suojalasien käytöstä. Faucin mukaan suojalasit täydentäisivät limakalvojen suojaamista.

– Limakalvoa on nenässä ja suussa, mutta sitä on myös silmissä. Teoriassa kaikki limakalvojen pinnat olisi suojattava. Joten jos omistat suojalasit, sinun pitäisi käyttää niitä, Fauci sanoi.

Kasvokilvellä varustautunut mies teki ostoksia Kiinan Shanghaissa perjantaina.

Maskien käytöstä suositus on jo annettu. Fauci muistutti haastattelussa, että kasvomaskin itse tekeminen on helppoa.

Yhdysvalloissa on tähän mennessä todettu yli 4,5 miljoonaa vahvistettua koronavirustartuntaa. Viruksen aiheuttama covid-19-sairaus on vaatinut yli 150 000 amerikkalaisen hengen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?