New Yorkissa järjestettiin drive-in-konsertti – viranomaiset tyrmistyivät koronakurin pettämisestä: ”Meillä on nollatoleranssi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

New Yorkissa järjestettiin drive-in-konsertti – viranomaiset tyrmistyivät koronakurin pettämisestä: ”Meillä on nollatoleranssi”

Kuvernööri Andrew Cuomo kritisoi konserttiin osallistuneita.

Julkaistu: 28.7. 20:36

Juhlijat nousivat autoistaan kuuntelemaan musiikkia.

Yhdysvaltojen New Yorkin terveysviranomaiset aikovat tutkia hyväntekeväisyyskonserttiin liittyvät syytökset koronakurin pettämisestä, The Guardian kertoo. Osavaltion kuvernööri Andrew Cuomon mukaan videot konsertissa kertovat ”sosiaalista etäisyyttä koskevien ohjeiden törkeästä rikkomisesta”.

– Meillä on nollatoleranssi koskien laitonta ja vastuutonta kansanterveyden vaarantamista, Cuomo jyrähti Twitterissä.

Drive-in-konsertti pidettiin Southamptonissa ja siellä oli tilaa 600 autolle. Kuvista ja videoista kuitenkin näkyy, että ihmiset nousivat autoistaan kuuntelemaan musiikkia.

Cuomon lisäksi myös terveysviranomaiset ovat kuitenkin olleet pettyneitä järjestelyihin. New Yorkin osavaltion terveyskomissaari Howard Zucker piti konsertista tihkuneita tietoja ”erittäin häiritsevinä,” BBC uutisoi.

– En voi ymmärtää, miten Southamptonin kaupunki saattoi antaa luvan sellaisella tapahtumalle, miten he uskoivat sen olevan laillista eikä selkeä kansanterveydellinen uhka, Zucker totesi kaupungille lähetetyssä kirjeessä.

Kaupungin valvojan Jay Schneidermanin mukaan tietyt asiat konsertissa rikkoivat tilaisuudelle annettua lupaa. Schneiderman oli listattu konsertissa myös esiintyjäksi.

– He avasivat vip-alueen, joka ei ollut osa konserttia, Schneiderman sanoi paikalliselle Newsday-lehdelle.

– Emme olisi koskaan hyväksyneet kokoontumisaluetta.

Konsertin isännöi Southamptonin pormestari Jesse Warren, joka itsekin esiintyi tilaisuudessa. Myös Goldman Sachsin toimitusjohtaja David Solomon ja dj-duo Chainsmokers esiintyivät konsertissa.

Järjestäjien mukaan konserttia suunniteltaessa tehtiin yhteistyötä liittovaltion ja paikallisten terveysviranomaisten kanssa. Järjestäjien mukaan he ”tekivät parhaansa, jotta New Yorkin sosiaalista etäisyyttä koskevia ohjeistuksia ylläpidettäisiin tilaisuuden aikana”.

Järjestäjien mukaan vip-alue oli jaettu eri osiin ja vieraita oli ohjeistettu pysymään omalla alueellaan. Määrätyltä alueelta sai poistua ainoastaan vessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?