Uusia tartuntapiikkejä ympäri maailman – useat maat kiristävät jälleen koronatoimiaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uusia tartuntapiikkejä ympäri maailman – useat maat kiristävät jälleen koronatoimiaan

Belgia ilmoitti uusista koronarajoituksista huolestuttavan tartunta-aallon vuoksi.

Jalankulkijat kasvomaskeineen Belgian Antwerpenissä maanantaina. Koronavirustilanne on ottanut käänteen huonompaan Belgiassa.

27.7.2020 20:41

Ympäri maailmaa on havaittu viime aikoina uusia tartuntapiikkejä ja rajoituksia on kiristetty monissa maissa.

Belgian pääministeri Sophie Wilmes kertoi maanantaina maan ottavan käyttöön uusia koronatoimia virustilanteen hillitsemiseksi. Maan terveysviranomaiset kertoivat aiemmin maanantaina, että Belgiassa on havaittu huolestuttava, nopea nousu tartuntojen määrässä.

Viimeisen viikon aikana Belgiassa on todettu 1 952 uutta tapausta, mikä on yli 70 prosenttia enemmän kuin edellisviikolla.

Keskiviikosta lähtien belgialaisten annetaan tavata korkeintaan viittä perheen ulkopuolista ihmistä. Sallittua "sosiaalista kuplaa" kutistetaan täten huomattavasti aiemmasta 15 henkilön maksimista.

Hallitus antaa myös vahvan suosituksen etätöiden tekemiselle.

Pandemian aikana Belgiassa on todettu yli 66 000 koronavirustartuntaa ja noin 9 800 kuolemaa.

Päiväkohtaiset ennätykset Australiassa ja Intiassa

Kanadassa uusia koronatartuntoja on todettu erityisesti alle 39-vuotiailla. Asiasta kertovat maan terveysviranomaiset.

Kanadan kansanterveysviraston johtava asiantuntija Theresa Tam kertoi, että yli 60 prosenttia viimeaikaisista uusista tartunnoista on todettu alle 39-vuotiailla.

Australiassa raportoitiin uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina uusi vuorokausikohtainen tartuntaennätys: ainakin 549 uutta koronavirustartuntaa.

Epidemia on keskittynyt Victorian osavaltioon, jossa havaittiin Guardianin mukaan uusista tartunnoista valtaosa, 532.

Myös Intian terveysministeriö ilmoitti tuoreeltaan uudesta vuorokausikohtaisesta ennätyksestä, kertoo uutiskanava CNN. Ministeriö kertoi maanantaina tiedotteessa, että uusia tartuntoja oli ollut sunnuntaina jopa 50 000.

Hongkongissa käyttöön tähän asti tiukimmat koronarajoitukset

Hongkongissa on tästä viikosta lähtien käytettävä kasvomaskeja julkisilla paikoilla.

Viranomaiset julkistivat maanantaina kaupungin tähän mennessä tiukimmat rajoitukset koronaviruksen uuden tartunta-aallon torjumiseksi. Yli kahden hengen kokoontumiset julkisilla paikoilla kielletään, ja ravintolat saavat tarjota vain noutoruokaa.

– Epidemiatilanne Hongkongissa on huomattavan vakava, kuvaili Hongkongin aluehallinnon pääsihteeri Matthew CheungSouth China Morning Postin mukaan

Heinäkuun alusta lähtien on vahvistettu yli tuhat tartuntaa, yli 40 prosenttia kaikista tapauksista tammikuun lopulta lähtien. Viimeisten viiden päivän aikana on joka päivä todettu yli sata uutta tartuntaa.

South China Morning Postin mukaan uusia tartuntoja todettiin maanantaina 145, mikä on päiväkohtainen ennätys.

Mantereen puolella Kiinassa sen sijaan vahvistettiin maanantaina 61 uutta koronavirustartuntaa, mikä on korkein määrä sitten huhtikuun. Uusista tartunnoista suurin osa on havaittu Luoteis-Kiinassa Xinjiangin alueella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?