Yli 3 000 ihmistä osallistui laittomiin reiveihin Britanniassa – poliisi sai lopetettua juhlinnan vasta 17 tunnin jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yli 3 000 ihmistä osallistui laittomiin reiveihin Britanniassa – poliisi sai lopetettua juhlinnan vasta 17 tunnin jälkeen

Poliisi moittii juhlijoita itsekkyydestä koronapandemian aikana.

Poliisi joutui puuttumaan laittomiin reiveihin Bathissa. Asiasta kertoi mm. BBC.­

20.7.2020 11:15

Poliisilla oli viikonloppuna vaikeuksia lopettaa laittomia juhlia ilmavoimien entisellä lentokentällä lähellä Bathia, Britanniassa, BBC uutisoi. Yli 3 000 ihmistä osallistui lauantai-iltana alkaneisiin juhliin.

Avonin ja Somersetin poliisin mukaan poliiseja saapui paikalle minuuteissa ensimmäisen hälytyksen jälkeen. Poliisit totesivat kuitenkin, että paikalla oli liikaa ihmisiä, jotta he voisivat rajallisilla resursseilla puuttua tilanteeseen.

– Saimme soiton hieman kello 23 jälkeen (paikallista aikaa) ja olimme siellä kymmenessä minuutissa, mutta kaikki lavat oli pystytetty ja musiikki soi jo samalla, kun paikalla oli todella monia ihmisiä, poliisitarkastaja Ian Wylie sanoo.

– Meidän oli mahdoton tehdä mitään, koska juhlijoiden, joista monet olivat humalassa tai huumeiden vaikutuksen alaisina, ja poliisien turvallisuus oli taattava.

Independentille poliisi kertoi, että väenpaljouden ja märkien ja pimeiden olosuhteiden takia poliisi ei puuttunut keskellä yötä juhlintaan.

Lisäksi poliisi sai 120 juhliin liittymätöntä hätäpuhelua, jotka vaativat välitöntä reagointia.

Juhlijat poistuivat pellolta sunnuntaina.­

Musiikki lakkasi lopulta kello 13 paikallista aikaa sunnuntaina, lähes 14 tuntia sen jälkeen, kun poliisi oli ensimmäisen kerran hälytetty paikalle. Tapahtuma lopetettiin kolmen tuntia myöhemmin, joskin poliisi joutui estämään ryhmää jatkamasta toiselle pellolle.

Wylie pitää juhlien järjestämistä ”itsekkäänä” toimintana, samoin kuin niihin osallistumista.

– He tiesivät vallan hyvin, millaista häiriötä tämä aiheuttaa ja covid-19-taudin aiheuttaman jatkuvan kansanterveydellisen riskin etenkin suurissa tapahtumissa.

Poliisit saattamassa juhlijaa sunnuntaina pois pellolta.­

Britanniassa puretaan parhaillaan koronarajoituksia. Hallitus kehottaa silti välttämään ulkokokoontumisia, joissa on eri kotitalouksista yli kuusi ihmistä. Suuremmat kokoontumiset voivat olla mahdollisia, jos niihin osallistuvat kuuluvat kahteen kotitalouteen tai ”kuplaan” eli eivät tapaa läheisesti muita ihmisiä kuplan ulkopuolelta.

Hallitus on myös kehottanut välttämään juhlia, joissa on vaikea huolehtia fyysisen etäisyyden pitämisestä.

Poliisi päätyi pidättämään yhden ihmisen ja takavarikoiman viisi ajoneuvoa.

Poliisit pääsivät vasta sunnuntaina puuttumaan juhliin, kun suurin osa juhlakansasta oli jo poistunut paikalta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?