Espanja teurastaa yhdellä tilalla liki 100 000 minkkiä – valtaosalla koronatartunta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanja teurastaa yhdellä tilalla liki 100 000 minkkiä – valtaosalla koronatartunta

Minkkejä määrätään teurastettavaksi Espanjassa koronaviruksen vuoksi. Tämä kuva on Alankomaista, jossa minkeillä todettiin koronavirusta huhtikuussa. Heinäkuussa myös Alankomaiden viranomaiset määräsi tuhansia minkkejä teurastettavaksi.

Julkaistu: 16.7. 20:32

Viruksen oletetaan tulleen maatilalle työntekijän mukana, joka välitti sen eläimille.

Espanja on määrännyt lopetettaviksi minkkitilalla lähes 100 000 eläintä sen jälkeen, kun oli varmistettu, että tilan minkeistä valtaosa kantaa koronavirusta. Asiasta ilmoitti medialle Aragonian itsehallintoalueen maatalousministeri Joaquin Olona.

Aragonian ainoa minkkitila sijaitsee Puebla de Valverdessa, noin sata kilometriä luoteeseen Valencian kaupungista. Tilaa on seurattu tarkkaan pian parisen kuukautta, kun sen seitsemän työntekijää oli saanut koronatestissä positiivisen tuloksen.

Tuon jälkeen virkamiehet ovat tehneet sarjan testejä, jotka osoittivat, että liki 90 prosenttia minkeistä on saanut koronatartunnan.

Viruksen oletetaan tulleen maatilalle työntekijän mukana, joka välitti sen eläimille. Olona tosin sanoi, ettei ole täysin selvää, onko tartunta mahdollista ihmisistä eläimiin.

Espanja on kärsinyt vakavasti pandemiasta. Maassa yli 28 400 ihmisen ilmoitetaan kuolleen koronavirukseen liittyvistä syistä.

Espanjan viranomaisten tarkassa seurannassa on yli 120 uutta tautipesäkettä. Niitä on ilmennyt sen jälkeen, kun tiukat koronarajoitukset poistettiin maassa 21. kesäkuuta.

Hollannin viranomaiset ilmoittivat aiemmin tässä kuussa, että siellä on teurastettu kymmeniätuhansia minkkejä, kun 20 maatilaa todettiin tartunnan saaneiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?