Kauppajätti Walmart määrää asiakkailleen maskipakon koko Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kauppajätti Walmart määrää asiakkailleen maskipakon koko Yhdysvalloissa

Julkaistu: 15.7. 18:47

Maskipakko astuu voimaan maanantaina 20. heinäkuuta.

Yhdysvaltain suurin kauppaketju Walmart ilmoitti keskiviikkona vaativansa asiakkaitaan käyttämään kasvomaskeja asioidessaan myymäläketjun liikkeissä Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo Washington Post.

Maskipakko koskee kaikkia Yhdysvaltojen Walmarteja, joita on yli 5 000.

Vaikka Yhdysvalloissa ei ole maanlaajuista maskipakkoa, Yhdysvaltain tautikeskus CDC (Centers for Disease Control and Prevention) kehottaa kaikkia käyttämään maskia heidän liikkuessaan julkisilla paikoilla, CNN kertoo. CDC muistuttaa, että maskit ovat tarkoitettu toisten ihmisten suojaamiseen.

Walmartin lisäksi vain muutamat muut kansalliset vähittäiskauppaketjut kuten Costco ja Apple ovat vaatineet asiakkaitaan käyttämään maskeja kaikissa myymälöissään.

– Kun vahvistettujen tapausten määrä on noussut viime aikoina ympäri maata, niin myös kasvojen peittämistä koskevat määräykset ovat lisääntyneet, Walmart kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Noin 65 prosenttia sen liikkeistä sijaitsee jo nyt alueilla, jossa hallitus vaatii ihmisiä käyttämään maskeja.

– Jotta saataisiin aikaan johdonmukaisuutta liikkeissä, me vaadimme kaikkia asiakkaita käyttämään maskeja maanantaista 20. heinäkuuta alkaen. Tämä antaa meille aikaa ilmoittaa asiakkaille muutoksista, lähettää opastuksia ja kouluttaa kumppaneita uudesta protokollasta, Walmart CNN:n mukaan kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?