Skypen virolainen perustaja kuoli äkillisesti 48-vuotiaana - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Skypen virolainen perustaja kuoli äkillisesti 48-vuotiaana

Toivo Annuksen kuolemasta kertoi Estonian World.

Julkaistu: 14.7. 13:39

Yrittäjä ja insinööri oli yksi globaalin telekommunikaatiosovelluksen perustajista.

Yksi suositun pikaviesti- ja videopuheluohjelman Skypen perustajista, virolainen Toivo Annus on kuollut 49-vuotiaana, kertoo Estonian World.

Virolaisen it-insinöörin leski kertoi miehensä menehtyneen äkillisesti sunnuntaina 12. heinäkuuta.

– Äärimmäinen suruni on ilmoittaa, että viime viikonloppuna rakastettu mies, isä, yrittäjä ja sijoittaja, Toivo Annus, menehtyi yllättävään sairauteen.

Skype lanseerattiin Virossa vuonna 2003 tanskalaisen Janus Friisin, ruotsalaisen Niklas Zennströmin sekä neljän virolaisen Ahti Heinlan, Priit Kasesalun, Jaan Tallinnin ja Toivo Annuksen toimesta. Annuksella oli suuri rooli ensimmäisen Skype-toimiston johtamisessa Tallinnassa.

Skype myytiin vuonna 2005 eBaylle 2,6 miljardilla dollarilla. Se oli ensimmäinen virolaisten perustama yksityisesti omistettu startup-yritys, jonka arvo oli yli miljardi dollaria. Skypellä on ollut suuri merkitys virolaisille tekniikan alan yrittäjille ja maan startup-kentälle.

Skypen myynnin jälkeen neljä virolaista perustivat yksityisen sijoitusyrityksen Ambient Sound Investmentin. Vuonna 2018 sijoitustyrityksellä oli omaisuutta jo 131 miljoonaa euroa.

Annus sijoitti myös yksityishenkilönä useisiin yrityksiin ympäri maailmaa ja oli erityisen aktiivinen Singaporessa.

Vuonna 2010 Viron presidentti myönsi Annukselle Valkoisen Tähden ritarikunnan viidennen luokan ansiomerkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?