Trumpin päätös lieventää ystävänsä vankeusrangaistusta herättää tyrmistystä: ”Ennennäkemätöntä, historiallista korruptiota” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin päätös lieventää ystävänsä vankeusrangaistusta herättää tyrmistystä: ”Ennennäkemätöntä, historiallista korruptiota”

Roger Stone sai tuomioonsa lievennystä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätöksestä.

Julkaistu: 13.7. 3:48

Roger Stone ei presidentin päätöksen mukaan joudu istumaan yli kolmen vuoden vankeusrangaistustaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päätti lieventää ystävänsä ja pitkäaikaisen liittolaisensa Roger Stonen vankeustuomiota. Päätös on herättänyt tyrmistystä etenkin Trumpin kriitikoiden keskuudessa.

Stone oli kuudes Trumpin lähipiiriin kuulunut, joka tuomittiin Venäjä-tutkintaan liittyen. Stone oli saanut kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistuksen ja hänen oli määrä ilmoittautua ensi viikolla vankilaan. Nyt hän on Trumpin päätöksellä vapaa mies.

– Ennennäkemätöntä, historiallista korruptiota: Amerikkalainen presidentti lieventää sellaisen henkilön, jonka valamiehistö tuomitsi valehtelusta presidentin suojelemiseksi, tuomion, republikaanisenaattori Mitt Romney twiittasi.

– Trump teki selväksi, että on olemassa kaksi oikeusjärjestelmää Yhdysvalloissa: yksi hänen rikollisille ystävilleen ja yksi kaikille muille, edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtaja, demokraattien Adam Schiff sivalsi AFP:n mukaan.

Demokraattisenaattori Elizabeth Warrenin mukaan Trumpin päätös osoittaa, että hän on korruptoinen presidentti Yhdysvaltojen historiassa. Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kutsui Trumpin päätöstä ”järkyttäväksi korruptioksi”.

Demokraattien todennäköisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin edustaja syytti Trumpia vallan väärinkäytöstä ja amerikkalaisten arvojen ”likaamisesta,” BBC kertoo.

Valkoisen talon lausunnossa Stone vapautumista puolustettiin sillä, että hän oli ”vasemmiston Venäjä-huijauksen uhri”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?