Ruotsalaisnainen meni töihin vanhainkotiin, vaikka sairasti koronavirusta – huonostihan se päättyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisnainen meni töihin vanhainkotiin, vaikka sairasti koronavirusta – huonostihan se päättyi

Nainen ehti jo saada potkut töistään, nyt häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Ruotsalaisnainen ei jäänyt sairauslomalle saatuaan positiivisen koronavirustestituloksen vaan meni töihin normaalisti.

12.7.2020 20:31

Ruotsalaisnaista epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, kun hän jatkoi työskentelyään vanhainkodissa, vaikka oli saanut positiivisen koronatestituloksen.

Naista epäillään vaihtoehtoisesti vaaran aiheuttamisesta muille. Se ei kuitenkaan vaadi samanlaista tahallisuutta kuin törkeän pahoinpitelyn yritys. Kyseessä olisi silloin huolimattomuudesta johtuva tuottamuksellinen teko.

Epäilty nainen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Asiasta kertoi Ruotsin radion Örebron alueradio.

– Koronavirus on yleisvaarallinen tauti. Sen lisäksi että on riski sairastua vakavasti tai pahimmassa tapauksessa jopa kuolla, ja sen johdosta olen tehnyt päätöksen, että tämä tapaus voi sisältää myös törkeän pahoinpitelyn yrityksen, syyttäjä Åsa Hiding sanoi radiolle.

– Tällainen ilmiö on aivan uusi asia yhteiskunnassa.

Nainen työskenteli Örebron läänissä sijaitsevassa Hälleforsin kunnan vanhainkodissa. Artikkelissa ei mainittu, että kukaan vanhuksista olisi saanut koronavirusta naisen toiminnan takia.

Vanhainkodin yksikönjohtaja teki naisesta ilmoituksen poliisille huhtikuun lopussa. Hälleforsin kunnan sosiaalijohtaja vahvisti Örebron alueradiolle, että naisen työsuhde on purettu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?