Etelä-Korean pääkaupungin pormestari löytyi kuolleena – mediatiedot: alainen oli vain päivää aikaisemmin syyttänyt häntä seksuaalisesta ahdistelusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Etelä-Korean pääkaupungin pormestari löytyi kuolleena – mediatiedot: alainen oli vain päivää aikaisemmin syyttänyt häntä seksuaalisesta ahdistelusta

Julkaistu: 9.7. 22:43

Soulin pormestari oli ennen katoamistaan sanonut tyttärelleen jotain, mikä tyttären mukaan muistutti testamenttia.

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin pormestari Park Won-soon on löytynyt kuolleena.

Torstaina iltapäivällä noin kello 17 paikallista aikaa Park Won-soonin tytär ilmoitti isänsä kadonneeksi. New York Timesin mukaan pormestaria riensi etsimään 580 poliisia ja ensihoidon työntekijää sekä useita pelastuskoiria.

Varhain perjantaiaamuna pormestarin ruumis löytyi Soulin pohjoisosasta pieneltä kukkulalta. ABC Newsin mukaan etsintöihin osallistunut pelastusjoukkojen jäsen Shin Joon-Yong kertoi, että hän ja muut pelastajat olivat huomanneet puistossa polun vieressä repun ja vesipullon, ja pian sen jälkeen yksi pelastuskoirista paikansi lähistöltä Park Won-soonin ruumiin. Ruumis löytyi läheltä paikkaa, jossa pormestarin puhelin oli viimeksi paikannettu.

Shinin mukaan pormestarilla oli päällään jonkinlaiset retkeilyvaatteet. Repusta löytyi puhelin ja pankkikortteja.

Poliisi kertoi, ettei Park Won-soonissa näkynyt itsemurhan merkkejä, eikä mitään itsemurhaviestiä ole löydetty. Pormestarin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Parkin löytämiseksi aloitettiin torstaina massiiviset etsinnät.

Pormestarin ruumis löydettiin noin seitsemän tuntia etsintöjen aloittamisen jälkeen.

Park oli torstaina perunut viralliset tapaamisensa, soittanut kaupungintalolle ja ilmoittanut olevansa kipeä. Hänen tyttärensä kertoi poliisille, että isä oli sanonut kotoa lähtiessään kryptisen, ”testamentin kaltaisen” viestin ääneen. AP:n mukaan tytär ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, millaisesta viestistä oli kyse.

Park Won-soon, 64, katosi vain päivä sen jälkeen, kun pormestarin toimistossa työskentelevä sihteeri oli kertonut poliisille, että Park on ahdistellut häntä seksuaalisesti vuodesta 2017 alkaen. Tieto pohjautuu kahden soulilaisen televisiokanavan tuntemattomina pysytteleviin poliisilähteisiin.

Sihteerin väitetään kertoneen poliisille, että Park on ahdistellut seksuaalisesti myös muita Soulin kaupungintalon naistyöntekijöitä.

Mediatietojen mukaan Won-soon oli kohtaamassa syytteitä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Park on toiminut Soulin pormestarina vuodesta 2011 lähtien. Häntä on pidetty mahdollisena nykyisen presidentin Moon Jae-inin seuraajana. Moon Jae-inin presidenttikausi päättyy vuonna 2022.

Park Won-soon on ollut ennen pormestariksi ryhtymistä merkittävä ihmisoikeusjuristi: hän on esimerkiksi perustanut maan vaikutusvaltaisimman kansalaisoikeusjärjestön. Lakimiehenä työskennellessään Park voitti useita isoja oikeudenkäyntejä, muun muassa tapauksen, jossa annettiin Etelä-Korean historian ensimmäinen tuomio seksuaalisesta ahdistelusta.

New York Timesin mukaan hän myös kampanjoi niin sanottujen lohtunaisten oikeuksien puolesta. Lohtunaiset olivat eteläkorealaisia naisia ja tyttöjä, jotka Japanin keisarillinen armeija pakotti seksiorjuuteen toisen maailmansodan aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?