Hillary Clinton mainitsi Suomen koronatoimet – kehui naisvetoisia hallituksia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hillary Clinton mainitsi Suomen koronatoimet – kehui naisvetoisia hallituksia

Naisten johtamien hallitusten koronatoimet ovat jälleen esillä.

Hillary Clinton on entinen Yhdysvaltain ulkoministeri ja varapresidenttiehdokas vuodelta 2016. Clinton puhuu aktiivisesti naisten oikeuksista ja asemasta.­

9.7. 17:11

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ja vuoden 2016 presidenttiehdokas Hillary Clinton kehuu Twitterissä naisvetoisia hallituksia koronakriisin hoitamisesta. Clinton perustelee väitteensä tutkimukseen, jonka mukaan naisten johtamat valtiot ovat selvinneet koronaviruksesta paremmin kuin muut.

– Uusi-Seelanti, Taiwan, Saksa, Suomi, Clinton listasi esimerkkejä.

– Otos ei ole ehkä kovin suuri, mutta osallistava johtamistapa, jossa luotetaan tieteeseen on osoittautunut hyvin tehokkaaksi, Clinton toteaa.

Clintonin jakama video on ote naisten äänioikeutta käsitelleestä verkkoseminaarista, johon Clinton osallistui kolmen muun panelistin ohella. Hänen vastauksensa liittyi katsojakysymykseen, jossa kysyttiin panelistien näkemystä siitä, miten naisten äänioikeus on muuttanut politiikkaa.

Entinen ulkoministeri ei puheessaan eritellyt, mistä tutkimuksesta olisi kyse.

CEPR-tutkimuslaitoksen kesäkuussa julkaisemassa artikkelissa todetaan, että ensimmäisen pandemianeljänneksen aikana naisjohtoiset valtiot ovat selvinneet miesjohtoisia paremmin. Artikkelin mukaan naisten johtamissa valtioissa on tehty ennakoivaa varautumista, mikä on osoittautunut oivaksi tavaksi.

Aihetta on käsitelty aikaisemmin useissa kansainvälisissä medioissa. Esimerkiksi yhdysvaltalaislehti New York Times kirjoitti toukokuussa, että naisten johtamat maat pärjäävät muita paremmin taistelussa koronavirusta vastaan. Silloinkin listauksessa muistettiin mainita myös Suomi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?