Trumpia vastaan todistanut upseeri eroaa armeijasta – ”Hänen tulevaisuutensa tässä instituutiossa on rajoitettu lopullisesti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpia vastaan todistanut upseeri eroaa armeijasta – ”Hänen tulevaisuutensa tässä instituutiossa on rajoitettu lopullisesti”

Everstiluutnantti Vindman kokee joutuneensa kiusaamisen, uhkailun ja kostotoimien kohteeksi.

Everstiluutnantti Alexander Vindman vannoi todistajanvalansa Capitol Hillillä 19. marraskuuta 2019.­

9.7.2020 1:34

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin epäiltyä virkarikosta koskeneessa tutkinnassa avaintodistajana toiminut everstiluutnantti Alexander Vindman lopetti uransa Yhdysvaltain armeijassa keskiviikkona.

Päätöksen takana oli joutuminen kiusaamisen, uhkailun ja kostotoimien kohteeksi, Vindmanin asianajaja David Pressman kertoi.

– Vindman lopettaa uransa, koska hänelle on tehty selväksi, että hänen tulevaisuutensa tässä instituutiossa on rajoitettu lopullisesti, Pressman sanoi.

Vindman, 45, sai jo helmikuussa potkut Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston virastaan kaksi päivää sen jälkeen, kun Trump vapautui syytteistä.

Vindman oli turvallisuusneuvoston Euroopan-asioiden johtaja. Hän oli paikalla, kun presidentti Trump soitti kohutun puhelun Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille. Kyseinen puhelu johti virkasyytteiden nostoon kongressissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?