Oppilaansa kanssa perheen perustanut naisopettaja kuoli – tuomittiin aikanaan koulupojan raiskauksesta, kohuparin suhde kesti vankeusajan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oppilaansa kanssa perheen perustanut naisopettaja kuoli – tuomittiin aikanaan koulupojan raiskauksesta, kohuparin suhde kesti vankeusajan

Opettaja oli tuomittu oppilaansa raiskauksesta vuonna 1997. Kaksikko sai kaksi lasta ja meni myöhemmin naimisiin. He erosivat vuonna 2017.

8.7.2020 21:10

Oppilaansa raiskauksesta tuomittu ja uhrin kanssa myöhemmin avioitunut opettaja on kuollut syöpään 58-vuotiaana, hänen entinen asianajajansa vahvisti CNN:lle.

Mary Kay Letourneau nostatti kohun, kun hänet tuomittiin vuonna 1997 oppilaansa Vili Fualaaun raiskaamisesta. Fualaau oli eri lähteiden mukaan tuolloin joko 12- tai 13-vuotias. Letourneau oli jo 34-vuotias.

BBC:n mukaan Letourneau oli neljän lapsen äiti Seattlesta, kun hän aloitti seksisuhteen kuudesluokkalaisen oppilaansa kanssa. Aluksi hän istui vain muutaman kuukauden vankilassa ennen kuin hän pääsi ehdonalaiseen.

Letourneau jäi kuitenkin kiinni uudestaan seksin harrastamisesta teinipojan kanssa, jolloin hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan.

Mary Kay Letourneau tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Hän avioitui oppilaansa kanssa vapauduttuaan.

Kaksikko sai lapsen vuonna 1997, kun Letourneau odotti tuomiota.

Fualaau ja Letourneau tapailivat, vaikka Letourneau oli vankilassa ja toinen lapsi syntyi vuonna 1998.

Sekä Letourneau että Fualaau puolustivat suhdettaan. Kaksikko avioitui vuonna 2005, kun Letourneau oli päässyt vankilasta, New York Times kertoo.

Letourneau vietti viime vuodet hiljaiseloa. Kuva vuodelta 2009.

Letourneaun isä oli äärikonservatiivinen edustajainhuoneen jäsen John Schmitz. Kohu päätti Schmitzin poliittisen uran.

Fualaau ja Letourneau erosivat 12 vuoden avioliiton jälkeen. Fualaau haki yksin eroa vuonna 2017. Eron taustoja ei kerrottu julkisuuteen.

Letourneaun kerrotaan kuulleen sairastumisestaan noin puoli vuotta sitten. Hänen seuranaan viimeisinä hetkinä olivat hänen lapsensa ja ex-mies Fualaau.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?