Poliisi paljasti rikollisten salaisen vankilan Hollannissa – sisälsi kuusi selliä ja huolellisesti varustellun kidutuskammion - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi paljasti rikollisten salaisen vankilan Hollannissa – sisälsi kuusi selliä ja huolellisesti varustellun kidutuskammion

Poliisi sai tiedon vankilasta hakkeroiduttuaan rikollisten käyttämään salattuun viestintäverkkoon.

Hollannin poliisi sai tiedon vankilasta ranskalais-hollantilaisen operaation kautta, missä poliisi hakkeroitui rikollisten käyttämään salattuun EncroChat-viestintäverkkoon. Kuva asiaa käsittelevästä tiedotustilaisuudesta viime viikolta.

7.7.2020 20:05

Hollannin poliisi löysi Bergen op Zoomin kaupungissa sijaitsevasta varastorakennuksesta ”alamaailman vankilan”, kertoo uutistoimisto AFP.

Seitsemästä merikontista rakennettu vankila kätki sisäänsä muun muassa kidutuskammion. Poliisin mukaan huone piti sisällään hammaslääkärin tuolin ja useita erilaisia kidutusvälineitä kuten oksasakset, sahan, leikkausveitsiä, käsi- ja sormirautoja sekä maalarinteippiä.

– Konteista kuusi oli vankisellejä, ja yhden kontin ainoa tarkoitus oli toimia kidutuskammiona, päällikkö Andy Kraag hollannin poliisista kertoo AFP:lle.

Kontit olivat äänieristettyjä ja vuorattu sisäpuolelta foliolla. Poliisi uskoo, että folion tarkoitus oli estää niiden näkyminen lämpökamerassa. Kaikkiin kontteihin oli asennettu käsiraudat lattiaan ja kattoon.

Poliisin mukaan tulevien vankien kaappaaminen oli suunniteltu huolella. Rikollisilla oli käytössään muun muassa aseita, luotiliivejä ja poliisin valeasuja.

Poliisi pidätti kuusi epäiltyä varastoratsian yhteydessä. Se sai tiedon vankilasta ranskalais-hollantilaisen operaation kautta, missä poliisi hakkeroitui rikollisten käyttämään salattuun EncroChat-viestintäverkkoon. Operaation yhteydessä on pidätetty viikon aikana noin 800 henkilöä ympäri Eurooppaa.

Bergen op Zoom on noin 66 000 asukkaan kaupunki maan eteläosassa lähellä Belgian rajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?