Englannissa pubit aukesivat ja kansa juhli – poliisi nosti esiin suuren epä­kohdan: ”Ilmiselvää”

Englannin pubit olivat olleet suljettuina yli sata päivää.

5.7.2020 12:42

Yhdistyneen kuningaskunnan suurimmassa maassa Englannissa lauantai oli monelle ihmiselle onnen päivä, kun muun muassa pubit, baarit, kampaamot, elokuvateatterit, ravintolat ja kahvilat aukesivat. Ne olivat olleet suljettuina yli sata päivää.

Ihmiset kerääntyivät lauantaina Lontoon Sohoon juhlimaan ”lockdownin” päättymistä.

Viranomaisten pelot suurista väkimassoista kävivät toteen, sillä esimerkiksi Lontoon Sohossa ihmiset kerääntyivät lauantaina juhlimaan ”vapautumistaan” sankoin joukoin. Juhlat kestivät aamuun asti.

Englannin ja Walesin poliisiliiton puheenjohtaja John Apter totesi Guardianin mukaan, että on ”ilmiselvää”, etteivät ihmiset noudata yöelämässä kehotusta pysytellä toisistaan yli yhden metrin turvavälin päässä. Apter itse oli ollut työvuorossa Lontoon Southamptonissa, jossa hän oli nähnyt ”alastomia miehiä, iloisia juoppoja, vihaisia juoppoja, tappeluita ja vielä vähän lisää vihaisia juoppoja”.

– On ilmiselvää, että humalaiset ihmiset eivät pysty tai halua pitää toisiinsa etäisyyttä, hän sanoi.

– Yö oli kiireinen, mutta selvisimme. Tiedän, että muilla alueilla on ollut ongelmia, kun poliisin päälle on hyökkäilty.

Esimerkiksi Nottinghamshiressä neljä ihmistä pidätettiin yöllä ja useat pubit päättivät sulkea ovensa alkoholiin liittyvän ikävän käytöksen takia.

Poliisit raivasivat autoille tilaa kulkea täpötäydessä Lontoon Sohossa.

Juhlimisesta väsynyt mies torkahti lyhtypylvästä vasten Manchesterissa viime yönä.

Muun muassa pääministeri Boris Johnson ja asiantuntijat olivat etukäteen pyytäneet ihmisiä käyttäytymään vastuullisesti, jotta lauantai ei olisi lähtölaukaus uudelle korona-aallolle.

Vaikka yö olikin vilkas, Ison-Britannian terveysministeri Matt Hancock ei ollut erityisen pahastunut tapahtuneesta. Hän sanoi sunnuntaina, että englantilaiset vaikuttavat käyttäytyneen melko hyvin yöllä.

– Sen perusteella, mitä olen nähnyt, ihmiset ovat käyttäytyneet todella todella laajasti vastuullisesti, vaikka joissain paikoissa meno näyttää olleen päinvastaista, hän kertoi Sky Newsille.

– Kaiken kaikkiaan olen hyvin mielissäni siitä, mitä eilen tapahtui.

Worldometers-sivuston mukaan Isossa-Britanniassa on todettu noin 44 200 koronaviruskuolemaa ja 284 900 tartuntaa.

Lähteenä myös Reuters.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?