Syyttäjä: Tällainen oli Jeffrey Epsteinin ja vyyhtiin kytketyn britti­perijättären kiero metodi, jolla nuoria tyttöjä houkuteltiin uhreiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Tällainen oli Jeffrey Epsteinin ja vyyhtiin kytketyn britti­perijättären kiero metodi, jolla nuoria tyttöjä houkuteltiin uhreiksi

Julkaistu: 2.7. 22:34

Ghislaine Maxwelliä vastaan on nostettu kovat syytteet. Hänen epäillään myös osallistuneen tyttöjen hyväksikäyttöön.

Eteläisen New Yorkin alueen syyttäjä avasi torstai-iltana Suomen aikaa brittiperijätär Ghislaine Maxwelliä, 58, vastaan nostettuja syytteitä. Maxwellin syytteet liittyvät liikemies Jeffrey Epsteinin seksirikosvyyhtiin.

– Maxwell oli yksi Epsteinin lähimmistä kumppaneista ja auttoi häntä hyväksikäyttämään tyttöjä, jotka olivat niinkin nuoria kuin 14-vuotiaita. Maxwellillä oli kriittinen rooli siinä, että hän auttoi Epsteinia tunnistamaan, ystävystymään ja manipuloimaan uhrit hyväksikäyttöä varten, syyttäjä Audrey Strauss sanoi.

Straussin mukaan Maxwell ja Epstein olivat kehittäneet tietyn metodin, jolla he saivat nuoria tyttöjä uhreiksi. Straussin mukaan kaksikko ystävystyi nuorien tyttöjen kanssa kyselemällä heidän elämästään ja esittämällä olevansa kiinnostuneita. Tyttöjä vietiin elokuviin ja ostoksille.

Syyttäjän mukaan Maxwell kannusti nuoria tyttöjä hyväksymään Epsteinin tarjoukset maksaa heidän matkansa ja koulutuksensa. Tämän jälkeen uhrit tunsivat olevansa velkaa liikemiehelle.

– Luotuaan hyvän suhteen uhriin, Maxwell yritti normalisoida seksuaalista hyväksikäyttöä grooming-nimellä kutsutun prosessin kautta. Maxwell esimerkiksi keskusteli seksiin liittyvistä aiheista uhrin kanssa ja riisuutui uhrin edessä tai oli läsnä Epsteinin käyttäessä hyväksi alaikäistä uhria. Maxwellin läsnäolo aikuisena naisena sai uhrit tuntemaan olonsa rauhalliseksi.

Syyttäjän mukaan grooming-prosessi teki tytöt alttiiksi seksuaaliselle hyväksikäytölle.

– Tähän hyväksikäyttöön kuuluivat eroottiset hieronnat, joiden aikana alaikäinen uhri oli kokonaan tai osittain alasti. Nämä hieronnat kehittyivät seksuaalisiksi teoiksi, joissa Maxwell oli joskus läsnä ja, joihin hän joissain tapauksissa osallistui.

Epstein teki itsemurhan viime kesänä ollessaan tutkintavankeudessa.

Maxwell pidätettiin torstaiaamuna paikallista aikaa Bedfordissa, New Hampshiressä. Epäiltyjen rikosten on kerrottu tapahtuneen vuosien 1994–1997 aikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?