Ruotsin ulkoministeri: Iran maksaa ukrainalaiskoneen alasampumisessa kuolleiden ulkomaalaisten perheille korvauksia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin ulkoministeri: Iran maksaa ukrainalaiskoneen alasampumisessa kuolleiden ulkomaalaisten perheille korvauksia

Onnettomuuspaikka Iranissa tammikuussa.

Julkaistu: 2.7. 18:01

Ei ole epäilystäkään, etteikö Iran maksaisi korvauksia, ulkoministeri Ann Linde arvioi uutistoimisto TT:lle.

Iran maksaa korvauksia ukrainalaiskoneen alasampumisen vuoksi kuolleiden ruotsalaisten ja muiden ulkomaiden kansalaisten perheille, kertoo Ruotsin ulkoministeri Ann Linde uutistoimisto TT:lle.

Linde kertoi asiasta osallistuttuaan kokoukseen, johon osallistui ministereitä kaikista niistä maista, joiden kansalaisia kuoli lennolla.

– Olemme allekirjoittaneet aiepöytäkirjan siitä, että aiomme neuvotella nyt yhteisesti korvauksista Iranin kanssa, Linde kertoi TT:lle ministerien tapaamisen jälkeen.

Iran on ottanut aiemmin vastuun koneen alasampumisesta ja luvannut maksaa korvauksia. Maa on kuitenkin halunnut neuvotella korvauksista suoraan uhrien perheiden kanssa.

Korvauksien suuruudesta ei vielä tietoa

Kone ammuttiin alas tammikuun alussa pian nousun jälkeen. Onnettomuudessa kuoli yli 170 ihmistä, joista suurin osa oli iranilaisia ja kanadalaisia. Uhrien joukossa oli myös useita kaksoiskansalaisia. Yhteensä 17 kuolonuhrilla oli Ruotsin kansalaisuus tai oleskelulupa.

Aluksi Iran kertoi onnettomuuden johtuneen teknisestä viasta. Myöhemmin se kertoi, että kone ammuttiin alas vahingossa.

TT kysyi Lindeltä hänen arviotaan siitä, maksaako Iran todella korvaukset.

– Siitä ei ole epäilystäkään, Linde vastasi.

Tässä vaiheessa ei ole vielä selvyyttä mahdollisten korvausten suuruudesta. Linden mukaan Ruotsiin liittyvien kuolonuhrien läheisiin on oltu yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?