Brittiperijätär Ghislaine Maxwell on pidätetty osallisuudestaan Jeffrey Epsteinin seksirikosvyyhtiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiperijätär Ghislaine Maxwell on pidätetty osallisuudestaan Jeffrey Epsteinin seksirikosvyyhtiin

Julkaistu: 2.7. 16:51

FBI on pidättänyt brittiperijätär Ghislaine Maxwellin. Hän on kiistänyt osallisuutensa Epsteinin seksirikosvyyhtiin.

FBI on pidättänyt Jeffrey Epsteinin rikosvyyhtiin liitetyn brittiperijätär Ghislaine Maxwellin, kertoo BBC.

Maxwell pidätettiin New Hampshiressä Epsteiniin liittyvistä syytöksistä. Hän vastaa syytteisiin myöhemmin liittovaltion tuomioistuimessa.

Hän on kiistänyt olleensa mukana missään laittomassa.

Sen jälkeen kun alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetty miljonääri Jeffrey Epstein, 66, löytyi viime syksynä kuolleena sellistään, ovat katseet kohdistuneet yhä enenevissä määrin hänen luotettuna ystävänään pidettyyn brittiperijättäreen Ghislaine Maxwelliin.

Useat ihmiset ovat väittäneet Ghislaine Maxwellin olleen osallisena Jeffrey Epsteinin epäillyssä seksiringissä.

Useat ihmiset ovat väittäneet Ghislaine Maxwellin olleen osallisena Jeffrey Epsteinin epäillyssä seksiringissä.

Yksi Epsteinin epäillystä uhreista, Jennifer Araoz, 32, nosti viime syksynä kanteen Maxwellia vastaan, jonka mukaan Maxwell auttoi Epsteiniä käyttämään hyväkseen alaikäisiä tyttöjä johtamalla heidän rekrytoimistaan sekä ”varmistamalla, että hänen saatavillaan oli keskimäärin kolme tyttöä päivässä seksuaalista nautintoa varten”. Araozin mukaan hän oli vain 14-vuotias, kun Maxwell lähestyi häntä koulun lähellä ja houkutteli hänet Epsteinin Manhattanilla sijaitsevaan taloon lupaamalla apua mallin uralle pääsemiseen.

Naisen mukaan tapaaminen johti kuukausia kestäneeseen hyväksikäyttöön, mukaan lukien Epsteinin kartanossa tapahtuneeseen ”brutaaliin raiskaukseen”. Araozin tarina on hyvin samankaltainen kuin muiden Epsteinin epäiltyjen uhrien kertomat.

Viime vuonna Maria Farmer -niminen nainen kertoi valaehtoisessa todistuksessa, että Maxwell ja Epstein olivat molemmat käyttäneet häntä seksuaalisesti hyväksi 1990-luvulla. Naisen syytösten mukaan Maxwell oli ollut osallisena myös naisen 15-vuotiaan siskon seksuaalisessa hyväksikäytössä, The Washington Post uutisoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?