Poliisi julkaisi videon mysteerimiehestä – voi tietää jotain norjalaismiljonäärin vaimon katoamisesta

Norjan poliisi toivoo, että valvontakameran kuvaama mies voisi olla apuna Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen selvittämisessä.

1.7.2020 23:09

Anne-Elisabeth Hagen katosi lokakuussa 2018, eikä häntä tai hänen ruumistaan ole toistaiseksi löydetty. Vaimon katoamisen jälkeen löydetyssä kirjeessä sieppaajaksi ilmoittautunut vaatii Hagenista 9 miljoonan euron lunnaita. Poliisi sen sijaan uskoo aviomiehen lavastaneen tapauksen.

Vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan epäilty miljonääri Tom Hagen vapautettiin toukokuun alussa hovioikeuden päätöksellä tutkintavankeudesta, minkä jälkeen poliisi valitti päätöksestä.

Aftonbladet kertoi keskiviikkona, että Norjan poliisilla on valvontakameran kuvaa miehestä, jonka arvellaan voivan tietää jotain katoamisesta. Mies tallentui kameraan samaan aikaan kun Hagen katosi.

Poliisi julkisti videon nettisivuillaan ja pyytää miestä ilmoittautumaan.

– Poliisi ei toistaiseksi ole onnistunut tunnistamaan miestä. Siksi vetoamme häneen tai hänet tunnistavaan ottamaan yhteyttä poliisiin, kertoo tutkinnanjohtaja Haris Hrenovica.

Mies oli poliisin mukaan liikkunut Anne-Elisabeth Hagenin katoamisaikoihin samalla paikkakunnalla Oslon lähellä.

– Miestä etsitään todistajana. Meillä ei ole mitään syytä olettaa hänen olevan osallisena katoamiseen. Mutta koska emme tiedä kuka hän on ja koska hän on ollut katoamisaikaan paikan lähistöllä, toivomme saavamme häneen yhteyden, Hrenovica toteaa poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan he ovat tutkinnassa käyneet läpi jo noin 6 000 tuntia valvontakameroiden videotallenteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?