Kylmäävä varoitus Yhdysvalloista – tartuntoja voi kohta olla jopa 100 000 päivässä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kylmäävä varoitus Yhdysvalloista – tartuntoja voi kohta olla jopa 100 000 päivässä

Anthony Fauci on USA:n johtava tartuntatautiasiantuntija.

Julkaistu: 1.7. 1:41

Koronatoimia johtavaan ”iskuryhmään” kuuluva Anthony Fauci sanoo olevansa erittäin huolissaan.

Yhdysvaltojen johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on varoittanut maan lainsäätäjiä siitä, ettei hän yllättyisi, mikäli uusia koronatartuntoja ilmenisi jossakin vaiheessa jopa 100 000 päivässä. Asiasta uutisoi CNN verkkosivuillaan.

– Meillä on nyt runsaat 40 000 tapausta päivässä. Mikäli kurssi ei käänny, en yllättyisi, jos se nousisi 100 000:een päivässä. Joten olen erittäin huolissani, Fauci sanoi tiistain kuulemisessa Capitol Hillillä.

Koronatoimia johtavaan ”iskuryhmään” kuuluva Fauci on ihmeissään siitä, että ihmiset pakkautuvat joukkoihin eivätkä käytä maskeja. Hänen mukaansa viranomaisten antamiin ohjeisiin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota, kun rajoituksia on purettu.

– Olemme jatkossakin suurissa ongelmissa. Tulee paljon haittaa, jos se ei lopu.

Fauci kuuluu koronatoimia johtavaan ”iskuryhmään”.

Useammassa osavaltiossa koronatilannetta ei ole saatu täysin hallintaan. Uusia keskuksia ovat muun muassa Kalifornia, Texas ja Arizona.

Uutistoimisto Reutersin mukaan koronatartunnat ovat yli kaksinkertaistuneet ainakin kymmenessä osavaltiossa kesäkuun aikana.

– En ole tyytyväinen siihen, mitä on meneillään, koska olemme menossa väärään suuntaan, jos katsotte uusien tapausten käyriä. Joten meidän todella pitää tehdä asialle jotakin ja meidän pitää tehdä se nopeasti, tiivisti Fauci.

Asiantuntija totesi, ettei hän pysty antamaan tarkkaa ennustusta Yhdysvaltojen koronatapausten ja -kuolemien lukumäärästä ennen pandemian päättymistä.

– Siitä tulee erittäin järkyttävää, voin taata sen teille, hän kuitenkin mainitsi.

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden kritisoi presidentti Donald Trumpia kampanjatilaisuudessaan Delawaressa.

Yhdysvalloissa pelätään jo pahinta, kun kansalaiset kokoontuvat 4. heinäkuuta juhlimaan maan itsenäisyyspäivää.

Fauci sanoi viranomaisten suosittelevan maskien käyttöä jokaiselle. Hänen mukaansa maskit ovat ”äärimmäisen tärkeitä”.

Yhdysvalloissa yli 126 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Miljoonat ovat lisäksi menettäneet työnsä, kun ihmisiä on kehotettu pysymään kotona ja yritykset ovat sulkeneet ovensa.

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden kritisoi tiistaina presidentti Donald Trumpin koronatoimia. Hänen mukaansa ihmishenkiä olisi voitu pelastaa ja taloudelle koituvaa vahinkoa lieventää.

– Sen ei olisi tarvinnut mennä näin. Donald Trump on pettänyt meidät, Biden totesi puheessaan Delawaressa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?