Mielenosoittajat päättivät oikaista yksityiskadun kautta St. Louisissa – vastassa olivat järeää asetta ja pistoolia heiluttelevat kartanonomistajat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mielenosoittajat päättivät oikaista yksityiskadun kautta St. Louisissa – vastassa olivat järeää asetta ja pistoolia heiluttelevat kartanonomistajat

Poliisi ja syyttäjänvirasto tutkivat tapausta.

30.6.2020 9:39

St. Louisissa poliisi tutkii tapausta, jossa yksityisen kadun kautta kulkeneet mielenosoittajat kohtasivat aseistautuneen pariskunnan. Kännyköihin tallentui, kuinka pariskunta osoitti miljoonakotinsa edessä mielenosoittajia aseella, ABC News kertoo.

Viranomaiset tutkivat tapahtumia.

Välikohtaus tapahtui sunnuntaina iltapäivällä, kun sadat mielenosoittajat kävelivät yksityisellä kadulla, lyöden rumpuja ja vaatimalla pormestari Lyda Krewsonia eroamaan. Krewson oli aiemmin lukenut ääneen Facebook-livessä hänelle vetoomuksia jättäneiden mielenosoittajien nimiä ja osoitteita. Pormestari julkaisi myöhemmin anteeksipyynnön.

Mielenosoittajat vaativat pormestari Lyda Krewsonin eroa.

St. Louisissa paikalla olleen toimittajan Daniel Shularin mukaan noin 500 protestoijaa oikaisi yksityisenä katuna tunnetun Portland Placen kautta ohittaakseen läheiset tiesulut, jotka estivät pääsyn Krewsonin talon luo.

– Ovi Portland Placeen johtavan portin vieressä oli lukitsematta ja mielenosoittajat menivät sen kautta oikaistakseen naapuruston halki ja mennäkseen Krewsonin talolle, Shular kertoi CNN:lle.

Pariskunta asuu kartanossa, jonka pihalla he olivat mielenosoittajien kävellessä ohi.

Shularin mukaan tällöin mies ja nainen, jotka myöhemmin tunnistettiin Mark ja Patricia McCloskeyksi, tulivat ulos rakennuksesta aseiden kanssa. Patricia McCloskeyn nähdään videoilla osoittavan käsiaseellaan kohti mielenosoittajia.

Pariskunta kertoi poliisille kuulleensa kovia ääniä kadulta. Kun he menivät selvittämään äänien lähdettä, he huomasivat suuren joukon murtavan rautaportin, jossa luki ”ei läpikulkua” ja ”yksityistie,” pariskunta kertoi poliisille.

Naisen nähtiin osoittavan useita kertoja mielenosoittajia aseella.

Pariskunnan mukaan he käskivät väkijoukkoa poistumaan yksityisalueelta, minkä jälkeen väkijoukosta huudettiin törkeyksiä ja uhattiin vahingoittaa pariskuntaa. Pariskunta väitti myös joidenkin mielenosoittajien olleen aseistautuneita.

Videoista ja kuvista näkyy, että mielenosoittajat ja kartanon omistajat vaihtoivat sanoja. Varmuutta ei ole kuitenkaan siitä, mitä sanottiin.

Parin asianajaja kertoi CNN:lle, etteivät rauhanomaiset mielenosoittajat olleet ongelma McCloskeylle.

– Päinvastoin, he odottivat ja tukivat mielenosoittajien viestiä. Rauhanomaisesti mieltään osoittavien keskuudessa liikkuneiden muutaman henkilön harjoittama väkivalta, omaisuuden tuhoaminen ja aggressiolla uhkaaminen johti vakavaan huoleen ja pelkoon.

Paikalla olleen mielenosoittajan Avery Rischin mukaan mielenosoituksen järjestäjät olivat varoittaneet aseistautuneesta pariskunnasta niitä, jotka tulivat perässä. Mielenosoittajia kehotettiin liikkumaan eteenpäin eikä jäämään McCloskeyn pariskunnan luo.

Myöskään Risch ei huomannut, että porttia olisi rikottu. Myöhemmin kuvatulla Facebook-livellä näkyy kuitenkin, kuinka oikea portin ovi on vääntynyt ja makaa maassa.

Myös syyttäjänvirasto tutkii tapahtumia.

Artikkelin otsikkoa korjattu kello 10.57.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?