Ravintolasta tuli koronalinko Michiganissa – jo 107 tartuntaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ravintolasta tuli koronalinko Michiganissa – jo 107 tartuntaa

New Yorkin pormestari Bill De Blasio kuvattuna jakamassa kasvomaskeja toukokuussa 2020.

Julkaistu: 30.6. 8:00

New Yorkin ravintoloiden sisäruokailun oli määrä avautua maanantain 6. heinäkuuta, mutta nyt pormestari harkitsee päivämäärän lykkäämistä.

Yhdysvalloissa Michiganin osavaltiossa ravintolan avaaminen johti yli sataan koronatartuntaan, kertoo Bridge-uutissivusto.

East Lansingin kaupungissa sijaitsevan ravintola-baari Harper’sin asiakkaiden kautta syntyneitä koronatartuntoja oli maanantai-iltaan mennessä jo 107. Tartunnan saaneet asukkaat ovat 13 eri Michiganin kunnasta.

Tapauksen myötä New Yorkin pormestari Bill de Blasio harkitsee ravintoloiden sisäruokailun avaamisen lykkäämistä New Yorkissa.

Suunnitelmissa oli avata sisäruokailutilat New Yorkin ravintoloissa heinäkuun 6. päivä. Nyt pormestari toteaa osavaltion miettivän avaamisvaiheen hidastamista tai avaamistapojen muokkaamista.

Michiganissa ravintolat avattiin sisäruokailuun uudelleen kesäkuun 8. päivä. Ravintolat saavat ottaa sisään puolet normaalista asiakasmäärästä, ja niiden tulee noudattaa turvallisuustoimenpiteitä.

Huomio kohdistui yliopisto-opiskelijoiden suosimaan ravintolaan ensimmäisen kerran 23. kesäkuuta, kun 14 ravintolassa käyneellä asiakkaalla todettiin koronavirustartunta. Lauantai-iltana tapauksia oli jo 85 kappaletta.

107 tartunnan saaneista henkilöstä 95 oli baarissa, loput 16 heidän kanssa tekemisissään olleita ihmisiä. Keskimäärin tartunnan saaneiden ikä on 21–37 vuotta.

Harper’s -perheyrityksen omistaja Trish Riley on harmissaan tilanteesta, ja toivoo, että ihmisten testaamista jatketaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?