Intia asettaa 59 kiinalaissovellusta pannaan ”turvallisuussyistä” – mukana huippusuosittu videopalvelu TikTok - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Intia asettaa 59 kiinalaissovellusta pannaan ”turvallisuussyistä” – mukana huippusuosittu videopalvelu TikTok

Muun muassa maailmanlaajuisesti suosittu sosiaalisen median palvelu TikTok joutuu pannaan Intiassa.

Julkaistu: 29.6. 21:19

Kiinan ja Intian välit ovat olleet viime viikkoina kireät Himalajalla tapahtuneen väkivaltaisen selkkauksen vuoksi.

Intian valtio ilmoittaa asettavansa 59 kiinalaissovellusta käyttökieltoon, kertoo uutistoimisto AFP. Mukana ovat muun muassa maailmanlaajuisesti huippusuosittu sosiaalisen median palvelu TikTok sekä Kiinassa laajalti käytetty pikaviestipalvelu WeChat.

Intian hallitus perusteli asiaa turvallisuussyillä. Sen mukaan päätös on täsmäisku Intian kyberturvallisuuden ja suvereniteetin turvaamiseksi.

– Sovelluksia on käytetty toiminnassa, joka vahingoittaa Intian suvereniteettia ja koskemattomuutta, puolustusta, turvallisuutta ja yleistä järjestystä, Intian viestintäministeriö toteaa tiedotteessaan.

Ministeriön mukaan päätös tehtiin sen jälkeen, kun käyttäjiltä saatiin useita valituksia tietomurroista ja yksityisyyden suojan loukkauksista. Vielä ei ole tiedossa, milloin käyttökielto astuu voimaan.

Kiinan ja Intian välit ovat olleet entistä kireämmät sen jälkeen, kun maiden rajalla Himalajalla tapahtui pari viikkoa sitten väkivaltainen yhteenotto.

Intian armeijan mukaan 20 intialaista sotilasta kuoli, kun maiden sotilaat taistelivat toisiaan vastaan rautatangoilla ja kepeillä.

Kiinan ulkoministeriö on kertonut, että rajalla oli väkivaltainen selkkaus, joka alkoi, kun Intian sotilaat ylittivät rajan ja hyökkäsivät kiinalaisen henkilökunnan kimppuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?