Auton kyydissä ollut 1-vuotias ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa – ”Milloin tämä oikein loppuu?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Auton kyydissä ollut 1-vuotias ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa – ”Milloin tämä oikein loppuu?”

Chicagon pormestari Lori Lightfoot pyysi lauantaina kaupungin asukkaita kertomaan, mikäli heillä on lauantain ampumiseen liittyviä tietoja.

Julkaistu: 28.6. 10:39

Vain viikkoa aiemmin samanlaisessa tapauksessa kuoli 3-vuotias poika. Poliisi ja läheiset ovat vedonneet kaupungin asukkaisiin, että nämä kertoisivat kaikki mahdolliset tapauksiin liittyvät tietonsa.

Yhdysvalloissa 1-vuotias poika kuoli ja tämän äiti haavoittui paikallista aikaa lauantaina tapahtuneessa ampumisessa Chicagossa. 22-vuotias nainen oli iltapäivällä kahden aikaan ajamassa kotiinsa lapsen kanssa, kun autolla liikkunut hyökkääjä ajoi naisen auton viereen ja ampui noin seitsemän tai kahdeksan laukausta, kertoo Chicago Sun-Times. Laukauksista yksi osui autossa ollutta pikkulasta rintaan ja yksi raapaisi äidin päätä.

– Tätä tapahtuu aivan liian usein, Chicagon poliisipäällikkö Fred Waller kommentoi.

– Milloin tämä oikein loppuu? Milloin me oikein sanomme, että nyt riittää?

Vastaavanlainen ampuminen tapahtui kaupungissa vain viikkoa aiemmin lauantaina, jolloin ampumisessa kuoli autossa isänsä kanssa matkannut 3-vuotias poika.

– Otamme kiinni sen, joka ampui kolmevuotiaan. Otamme kiinni sen, joka ampui tämän lapsen, Waller totesi.

Chicagon pormestari Lori Lightfoot sekä poliisijohtaja David Brown vetosivat lauantaina, että kaupungin asukkaat kertoisivat, mikäli heillä on mitään lauantain ampumiseen liittyviä tietoja.

– Meidän kaikkien tulisi olla raivoissamme siitä väkivallasta, jota näemme kaupungissamme. Tämä vauva ja kaikki asukkaamme ansaitsevat parempaa, Brown kommentoi.

Aiemmin ammutun pojan perhe on pyytänyt ampujaa antautumaan

Kummassakaan Chicagon ampumatapauksessa ei ole toistaiseksi tehty pidätyksiä. Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa.

Aiemmassa ampumisessa kuolleen kolmevuotiaan pojan perhe on luvannut 13 000 dollarin palkkion tiedoista poikansa ampujan kiinnisaamiseksi. Perhe on vedonnut myös ampujaan itseensä.

– Sinä, joka ammuit minun lapsenlapseni, ota sydämesi takaisin käyttöön ja antaudu. Mene poliisin luokse ja ilmoita, minä ammuin sen pienen pojan, olen tullut antautumaan. Ole kiltti ja tee se tämän pienen pojan takia, pojan isoäiti vetosi Sun-Times lehdessä viime keskiviikkona.

Paikallinen pastori Ira Acree kohdisti pyyntönsä sen sijaan alueen asukkaille.

– Jos kukaan tietää – ja me uskomme, että joku tietää – missä tämä ampuja on, niin puhukaa nyt, olkaa kilttejä ja puhukaa. Jos murratte hiljaisuuden, voimme lopettaa tämän väkivallan.

Lähteenä myös AFP

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?