Nainen yritti nolata maskipakosta muistuttaneen tarjoilijan – nyt tarjoilijalle on kerätty jo yli 70 000 dollarin tippi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen yritti nolata maskipakosta muistuttaneen tarjoilijan – nyt tarjoilijalle on kerätty jo yli 70 000 dollarin tippi

Välikohtaus tapahtui kalifornialaisessa kahvilassa.

Julkaistu: 28.6. 4:50, Päivitetty 28.6. 4:52

Tarjoilija Lenin Gutierrez kerää kehuja päättäväisyydestään.

Amber Lynn Gillesin pinna paloi, kun Starbucksin tarjoilija kieltäytyi palvelemasta häntä maanantaina Kalifornian San Diegossa.

Gilles ei käyttänyt kasvoja peittävää maskia, vaikka San Diegon piirikunta on edellyttänyt sitä toukokuun alusta asti eri liikkeiden asiakkailta.

Gilles päätti tehdä, kuten monet pettyneet asiakkaat nykyisin tekevät. Hän otti puhelimen käteen ja valitti asiasta sosiaalisessa mediassa.

– Tässä on Starbucksin lenen, joka kieltäytyi palvelemasta minua, koska en käytä maskia. Seuraavalla kerralla odotan poliisia ja tuon lääketieteellisen poikkeusluvan, Gilles kirjoitti Facebookissa.

Gillesin mainitsema ”lenen” on tarjoilija Lenin Gutierrez. Gilles ei luultavasti odottanut, että postaus kerää yli 100 000 kommenttia, joista valtaosa puolustaa Gutierrezia.

Sitäkään Gilles tuskin arvasi, että hänen ansiostaan Gutierrez on nyt varakas nuori mies. Matt Gowan – joka ei tunne kaksikosta kumpaakaan – perusti joukkorahoitussivuston, jolla kerätään ”juomarahaa” Gutierrezille.

Lauantai-iltaan mennessä rahaa oli kertynyt jo yli 70 000 dollaria eli yli 62 000 euroa.

– Keräämme rahaa Leninille hänen pidettyä kunniakkaasti puolensa kohdatessaan Karenin luonnossa, Gowan kirjoitti.

Karen on slangitermi, jolla viitataan valkoisiin omanarvontuntoisiin naisiin.

Gutierrez julkaisi Facebookissa videon, jossa hän kertoi oman versionsa tapahtumista.

Gutierrez sanoi kysyneensä Gillesiltä, onko tällä maskia.

– Hän vastasi ”Ei, en tarvitse sitä.” Yritin näyttää hänelle paperin, jossa kerrotaan, että vaadimme maskin käyttöä. Ennen kuin ehdin tehdä mitään, hän torjui minut ja sanoi, että ei tarvitse sitä ja alkoi kiroilla hurjasti, Gutierrez sanoi.

Gutierrez sanoi, että hän haaveilee tanssijan ja tanssinopettajan urasta.

– Tämä rahan avulla voin tehdä haaveistani totta, Gutierrez totesi.

– Kiitos todella paljon!

Gilles lähetti paikalliselle televisioasemalle videon, jossa hän kertoi saaneensa ”tuhansia tappouhkauksia”. Hän ei maininnut mitään lääketieteellistä syytä maskin käytön välttämiseen, mutta kertoi olevansa rokotustenvastustaja.

– Kaikki alkaa kahvista, mutta se päättyy digitaalisiin sertifikaatteihin ja pakkorokotuksiin, Gilles järkeili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?