Norja päätti vapauttaa matkustusta Eurooppaan – kiristi kuitenkin Ruotsia koskevia rajoituksia entisestään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norja päätti vapauttaa matkustusta Eurooppaan – kiristi kuitenkin Ruotsia koskevia rajoituksia entisestään

Ruotsiin matkaavia odottaa kotona karanteeni, pääministeri Erna Solberg sanoi torstaina.

Julkaistu: 25.6. 22:46

Ruotsissa on huomattavasti enemmän koronatartuntoja kuin Norjassa tai muissa Pohjoismaissa.

Norja päätti torstaina vapauttaa matkailua tiettyihin EEA- ja Schengen-maihin 15. heinäkuuta alkaen. Näihin maihin matkaavilta norjalaisilta ei edellytetä karanteenia. Listalta puuttuu Ruotsi, jonka kohdalla matkustusrajoituksia kiristettiin entisestään, SVT uutisoi.

Ruotsin matkustavien tulee eristäytyä kotiinsa kymmeneksi päiväksi. Aiemmin Gotlanti muodosti poikkeuksen, mutta nyt karanteenimääräys koskee myös sinne matkustavia.

– Käytännössä norjalaiset ovat voineet matkustaa vapaasti Gotlantiin ja kaikkiin Pohjoismaihin viimeisten kahden viikon aikana. FHI (Norjan kansanterveysviranomaiset) julkaisevat tänään päivitetyn arvion, jonka mukaan Gotlannin tartuntatilanne ei enää täytä kriteereitä. Se tarkoittaa, että kaikkien Ruotsiin suuntautuvien matkojen jälkeen on kotiin palatessa mentävä karanteeniin, Norjan pääministeri Erna Solberg sanoi.

Kriteereihin kuuluu muun muassa, että positiivisten koronatestitulosten määrä on alle 5 prosenttia kaikista testeistä 14 vuorokauden ajalta.

Kriteerit täyttävien maiden listaa ei vielä ole julkaistu.

Norjassa on vahvistettu yhteensä 8 793 koronavirustartuntaa ja 249 virukseen liittyvää kuolemaa. Ruotsissa tartuntoja on todettu yhteensä yli 63 000 tartuntaa ja 5 230 kuolemaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?