Tummaihoisen miehen naama pois riisipaketista – suomalaisille tuttu Uncle Ben's huolestui brändistään

Yhtiö harkitsee myös nimensä muuttamista.

Uncle Ben’s vastaa Black Lives Matter-kampanjan herättämiin vaatimuksiin.

23.6.2020 14:27

Riisiyhtiö Uncle Ben’s aikoo poistaa kuvan tummaihoisesta miehestä, jota brändi on käyttänyt tuotteissaan 1940-luvulta asti, kertoo brittilehti The Guardian. Yhtiö saattaa vaihtaa myös nimensä.

Yritykset ovat alkaneet reagoida viime aikoina kasvaneisiin huoliin rotuun liittyvistä ennakkoasenteista ja epäoikeudenmukaisuudesta. Myös Uncle Ben’sin ilmoitus liittyy tähän liikehdintään.

Uncle Ben’sin emoyhtiön Marsin mukaan Uncle Ben oli fiktiivinen hahmo, jonka nimeä käytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1946. Nimi viittaa afroamerikkalaiseen texasilaiseen maanviljelijään.

Brändille kasvot antaneen kuvan henkilö oli chicagolainen kokki ja tarjoilija nimeltään Frank Brown, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Mars kertoo tunnistaneena, että hahmon käyttäminen on ajastaan jäljessä ja lupasi sitoutua muutamaan brändiään.

Yhtiön toimet vastaavat laajoihin vaatimuksiin, joita rodulliseen tasa-arvoon liittyen on esitetty George Floydin kuoleman ja Black Lives Matter -kampanjan myötä.

– Rasismilla ei ole paikkaa yhteiskunnassa. Me haluamme osoittaa solidaarisuutta mustaa yhteisöä, kollegoitamme ja yhteistyökumppaneitamme kohtaan taistelussa sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, yhtiö kirjoittaa tiedotteessaan.

Mars sanoo, että se arvioi kaikkia mahdollisuuksia, joilla yhtiö voisi muuttaa tuotettaan. Myös nimen vaihtamista harkitaan.

– Emme vielä tiedä, mitä tarkat muutokset tai niiden ajoitus tulee olemaan, mutta aiomme kehittää Uncle Ben’sin visuaalista brändi-identiteettiä, yhtiö sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?