Kolme ihmistä kuoli puukotuksessa Britanniassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolme ihmistä kuoli puukotuksessa Britanniassa

Epäilty on pidätetty.

Poliisit eristivät alueen Readingissa.­

20.6. 23:33 | Päivitetty 21.6. 4:01

Useita ihmisiä on puukotettu Etelä-Englannin Readingissa lauantai-iltana. Paikallinen poliisi vahvisti, että kolme ihmistä on kuollut. Lisäksi kolme on loukkaantunut vakavasti.

Paikallinen poliisi kertoi pidättäneensä tapahtumapaikalla 25-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä. Sky News kertoi tapahtumaa tutkittavan terrorismiin liittyvänä, mutta poliisi kiisti tiedon.

– Tätä ei tällä hetkellä tutkita terrorismitapauksena, mutta tutkijat pitävät avoimen mielen motivaation suhteen, ja Kaakkois-Englannin poliisin terrorismin vastainen yksikkö tukee heitä, poliisipäällikkö Ian Hunter sanoi Reutersin mukaan.

Puukotukset tapahtuivat noin klo 19 paikallista aikaa samalla alueella Forbury Gardensin puistossa, jossa oli aikaisemmin päivällä rasisminvastainen mielenosoitus. Eräs mielenosoitukseen osallistuneista sanoi Facebookissa, että puukotus tapahtui muutama tunti mielenosoituksen päättymisen jälkeen, ja siihen osallistuneet ovat kunnossa.

Mirrorin haastattelema silminnäkijä sanoi puukottajan huutaneen jotain ennen puukotuksia.

BBC:lle puhunut silminnäkijä Lawrence Wort kertoi, että hyökkäys alkoi kun mies kääntyi äkisti noin 8–10 ihmisen ryhmän puoleen ja alkoi puukottaa heitä.

– Hän osui kolmeen ensimmäiseen täysin yllättäen, joten heihin osui pahasti, Wort sanoi.

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi ajattelevansa välikohtauksen uhreja.

Britannian sisäministeri Priti Patel sanoi olevansa välikohtauksesta erittäin huolissaan.

Twitterissä julkaistu videomateriaali näytti useiden ensihoitajien juoksevan auttamaan ainakin kolmea ihmistä, jotka makasivat maassa verta vuotaen.

Artikkelia päivitetty useaan kertaan tietojen tarkentuessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?