Vaimonsa murhasta epäillyn norjalais­miljonäärin asema synkkeni – poliisi teki mielen­kiintoisen löydön

Poliisi löysi kotietsinnässä Anne-Elisabeth Hagenin allekirjoittamat avioeropaperit.

Anne-Elisabeth Hagen olisi voinut saada avioerossa miljonäärimieheltään Tom Hagenilta useita satoja miljoonia Norjan kruunuja.

19.6.2020 11:18

Epäilyt norjalaista miljonääriä Tom Hagenia, 70, kohtaan saivat uuden sävyn torstaina.

Norjalaislehti VG kertoi saaneensa useista erillisistä lähteistä tiedon, jonka mukaan poliisi on löytänyt vaimonsa murhasta epäillyn Hagenin kotoa avioeropaperit.

Avioeropaperit löytyivät kotietsinnän yhteydessä 28. huhtikuuta, kun Hagen otettiin kiinni epäiltynä vaimonsa murhasta.

Lehden mukaan avioerohakemuksessa oli vain vaimo Anne-Elisabeth Hagenin allekirjoitus, ei Tom Hagenin. Avioeropaperit oli VG:n tietojen mukaan päivätty useita vuosia ennen vaimon katoamista.

Norjalaislehti VG:n mukaan poliisi löysi vaimon allekirjoittamat avioeropaperit kotietsinnän yhteydessä 28. huhtikuuta.

Anne-Elisabeth Hagen katosi lokakuun lopussa 2018, eikä häntä tai hänen ruumistaan ole toistaiseksi löydetty. Hänet on viimeksi nähty pariskunnan yhteisessä kodissa Fjellhamarissa.

Poliisin teorian mukaan murhan motiivina olivat pariskunnan pitkään jatkuneet erimielisyydet ja omaisuuskiistat.

Poliisin uusi löytö vahvistaa epäilyjä siitä, että Hagenilla oli motiivi surmata vaimonsa. Avioeropaperien löytyminen antaa kirjalliset todisteet suullisille epäilyille, joiden mukaan Anne-Elisabeth Hagen olisi ollut aikeissa erota myrskyisästä liitosta.

Avioero olisi tullut Tom Hagenille kalliiksi. Avioehdon takia hän olisi menettänyt avioerossa mahdollisesti jopa satoja miljoonia Norjan kruunuja.

Hagen on kuulusteluissa myöntänyt, että heillä oli avioliitossaan konflikteja mutta ei koskaan niin isoja, että avioliitto olisi todella rakoillut. He olivat Hagenin mukaan aina luottaneet, että aika tyynnyttää myrskyt ja parantaa haavat.

Hagen on kiistänyt, että vakavia ja virallisia keskusteluja avioerosta olisi käyty.

– Emme ole koskaan istuneet alas keskustelemaan avioerosta, emme edes kriisin pahimmilla hetkillä, Hagen on sanonut kuulusteluissa VG:n mukaan.

Hagenin puolustusasianajaja Svein Holden ei halunnut kommentoida, tiesikö Hagen vaimonsa allekirjoittamista avioeropapereista.

Hagenien kolme aikuista lasta ovat kiistäneet perheongelmat eivätkä ole olleet tietoisia mahdollisista avioeroaikeista.

Tom Hagenin puolustusasianajaja Svein Holden (oik.) jutteli poliisin kanssa ennen Hagenin vangitsemisoikeudenkäyntiä 29. huhtikuuta.

Hagen on saanut syytteet vaimonsa murhasta tai vaihtoehtoisesti avunannosta murhaan. Hagen oli huhti-toukokuun vaihteessa vangittunakin, mutta hänet vapautettiin toukokuun alussa puolentoista viikon tutkintavankeuden jälkeen. Hagen on kiistänyt kaikki syytteet.

Poliisilla on yhä yhtenä tutkintalinjana myös se, että Anne-Elisabeth Hagen olisi siepattu ja elossa. Vaimon katoamisen jälkeen löydetyssä kirjeessä sieppaajaksi ilmoittautunut henkilö vaati Anne-Elisabeth Hagenista 9 miljoonan euron lunnaat.

Hagen on tarjoutunut maksamaan lunnaat. Poliisi kuitenkin uskoo Hagenin lavastaneen vaimonsa sieppauksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?