Poliisi ampui afroamerikkalaisen 27-vuotiaan miehen kuoliaaksi ravintolan autokaistalla Atlantassa

Kaupungin poliisipäällikkö Erika Shields on eronnut tapauksen vuoksi.

14.6.2020 0:20 | Päivitetty 14.6.2020 3:59

Atlantan poliisi on ampunut mustan miehen Wendy’s-pikaruokaravintolan autokaistalle perjantaina, kertoo CNN.

CNN:n mukaan puoli yhdeltätoista perjantai-iltana Wendy’sin pihamaalla autokaistalla oli parkkeerattuna auto, jossa nukkui 27-vuotias afroamerikkalainen Rayshard Brooks. Auto oli keskellä kaistaa, joten ravintolan asiakkaat joutuivat kiertämään sen.

Brooksia epäiltiin rattijuopumuksesta, mutta hänen kerrotaan vastustaneen pidätystä. Valvontakameravideoista näkyy CNN:n mukaan, että Brooks oli kamppaillut yhden poliisin kanssa ja lähtenyt sen jälkeen juoksemaan karkuun ilmeisesti poliisin Taser-etälamautin kädessään. Hän oli juossut parkkipaikalla vähän matkaa ja kääntynyt sitten osoittamaan poliisia etälamauttimella.

Siinä vaiheessa atlantalainen poliisi kaivoi aseensa kotelosta ja ampui Brooksia. Brooks vietiin sairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin.

Georgian osavaltion poliisi tutkii parhaillaan tapausta ja silminnäkijän tilanteesta kuvaamaa videota.

New York Timesin mukaan kaupungin poliisipäällikkö Erika Shields on eronnut virastaan tapauksen vuoksi. Erosta ilmoitettiin alle 24 tuntia ampumisen jälkeen.

Brooksin kuolema Atlantassa tapahtui samaan aikaan, kun juuri nyt ympäri maailmaa osoitetaan mieltä mustien kokemaa sortoa ja poliisin voimankäyttöä vastaan. Brooksin kuoleman jälkeen mielenosoitukset yltyivät myös Atlantassa.

Artikkelia päivitetty kello 1.11 ja 4.00. Lisätty tieto poliisin eroamisesta ja korjattu, että virasta erosi kaupungin poliisipäällikkö eikä Brooksin ampuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?