Kuolleiden määrässä hirvittävä nousu Moskovassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuolleiden määrässä hirvittävä nousu Moskovassa

Kaupunki on yksi Venäjän pahimmista koronaepidemia-alueista.

10.6.2020 18:15 | Päivitetty 10.6.2020 19:24

Moskovan terveysviranomaisten mukaan kaupungissa kuolleiden määrä kasvoi toukokuussa lähes 60 prosenttia verrattuna aiempien toukokuiden keskiarvoon.

Moscow Times -lehti kertoo, että kuolleiden määrä oli kuluvan vuoden toukokuussa 58 prosenttia suurempi kuin kuolleiden keskiarvo toukokuussa vuosina 2017–2019.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kaupungissa on kuollut edelliskuussa yli 5 700 ihmistä enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Asiasta kertoi Moskovan terveysvirasto.

Kaupungin terveysviraston mukaan toukokuun aikana kuoli yhteensä 15 713 ihmistä. Näistä 5 260:n kerrotaan olleen koronaan liittyviä kuolemia.

Ekho Moskvy -radiokanavan mukaan Moskovassa nähtiin viimeksi samankaltainen piikki kuolemissa vuoden 2010 lämpöaallon aikana, Moscow Times kertoo. Kymmenen vuoden takainen lämpöaalto aiheutti maastopaloja ja verhosi kaupungin savuun.

Yllä olevalla videolla kerrotaan WHO:n arviosta, jonka mukaan koronavirustilanne on pahenemassa maailmanlaajuisesti.

Venäjällä on vahvistettu jo lähes puoli miljoonaa koronavirustartuntaa.­

Noin puolet Venäjän tartunnoista Moskovassa

Noin puolet kaikista maan koronatartunnoista on varmistettu Moskovassa. Pääkaupungissa höllennettiin tiistaina koronatilanteen vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia. Rajoitusten helpottamisen myötä moskovalaiset lähtivät sankoin joukoin kaduille ja kaupungin merkittävimmät tiet menivät tukkoon.

Venäjällä on vahvistettu Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 493 000 koronavirustartuntaa ja virukseen liittyviä kuolemia on 6 350. Korkeisiin tartuntalukuihin nähden Venäjän koronakuolemien määrä on suhteellisen alhainen.

On esitetty epäilyjä, että Venäjällä tartuntaluvut sekä virukseen liittyvien kuolemien määrä olisivat vielä suurempia. Venäjää enemmän vahvistettuja koronavirustartuntoja on Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Venäläisviranomaiset ovat kertoneet tartuntoihin suhteutettuna alhaisten kuolinlukujen olevan laajojen koronatestausten perua. Testauksissa on viranomaisten mukaan tunnistettu paljon lieviä ja oireettomia koronatapauksia.

Venäjän hallinto on vakuuttanut tilastoivansa kuolinsyitä säntillisesti ruumiinavausten pohjalta Maailman terveysjärjestö WHO:n asettamien kansainvälisten standardien mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?