Mies avasi tulen sattumalta ohi ajaneita kohti Virossa – kaksi kuoli, loukkaantuneiden joukossa 3- ja 5-vuotiaat lapset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies avasi tulen sattumalta ohi ajaneita kohti Virossa – kaksi kuoli, loukkaantuneiden joukossa 3- ja 5-vuotiaat lapset

Poliisi on saanut epäillyn kiinni.

7.6.2020 11:30

Pienessä Lihulan kylässä läntisessä Virossa tapahtui lauantaina raju ammuskeluvälikohtaus, jonka seurauksena kaksi ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui. Loukkaantuneiden joukossa on 3- ja 5-vuotiaat lapset. Poliisi on saanut epäillyn kiinni.

Lihula sijaitsee Pärnun maakunnassa. Se osuu matkan varrelle, jos ajaa esimerkiksi Tallinnasta Saarenmaalle.

Viron poliisi piti asiasta tiedotustilaisuuden sunnuntaina.

Tiedotustilaisuutta seuranneen Viron yleisradio ERR:n mukaan tapahtumat saivat alkunsa lauantai-iltana, kun poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen noin kello 21.40. Ensitietojen mukaan Subarua ajanut mies aiheutti liikenneonnettomuuden lähellä erästä huoltoasemaa Lihulassa. Subarun kuljettaja ajoi päin kahta autoa ja osui myös huoltoaseman seinään.

Mies pakeni paikalta.

Noin kymmentä minuuttia myöhemmin poliisi sai tiedon, että moottoripyöräilijä ajaa Subarua takaa. Tämän jälkeen poliisi alkoi saada ilmoituksia laukausten äänistä.

Moottoripyöräilijä sai osumia laukauksista ja kuoli tekopaikalle. 32-vuotias epäilty avasi tulen myös toista autoa kohti. Autossa oli neljä ihmistä, mies, nainen ja kaksi pientä lasta. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin ambulanssissa. Kaksi lasta, 3- ja 5-vuotiaat, loukkaantuivat ja ovat tällä hetkellä sairaalassa.

ERR kertoo, että poliisin mukaan lapset ovat ”vaikeassa mutta vakaassa tilassa”. ERR:n saamien tietojen mukaan kuollut nainen oli lasten isoäiti ja paikallisen apteekin työntekijä.

Poliisin mukaan autossa olleilla ihmisillä ei ollut mitään tekemistä ammuskelijan kanssa.

– Väärässä paikassa väärään aikaan, tiedotustilaisuudessa poliisia edustanut Kaido Kõplas sanoi virolaislehti Delfin mukaan.

Tapahtumia seurasi iso poliisioperaatio, kun epäiltyä tekijää etsittiin.

Kõplasin mukaan poliisi rajasi lähialueet ja sulki ympäröivät tiet. Epäillyn löydyttyä mies avasi tulen myös poliisia kohti. Kello 1.20 sunnuntain puolella epäilty saatiin kiinni lähellä samaista huoltoasemaa. Mies ei yrittänyt estellä pidätystä.

Poliisin ja epäillyn välisessä tulitaistelussa yksi poliisi sai osuman, mutta ei loukkaantunut.

Miehen motiivi on epäselvä.

Syyttäjä Kristien Tammin mukaan pidätettyä miestä epäillään murhasta, josta voi saada elinkautisen vankeustuomion. Tamm kertoo ERR:lle, että epäilty oli nauttinut alkoholia. Aseet olivat luvallisia. Epäilty asuu Tallinnassa, mutta hänellä on vapaa-ajan asunto lähellä Lihulaa.

Sunnuntaiaamuun mennessä epäiltyä ei oltu vielä ehditty kuulemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?