Madeleinen murhasta epäilty Christian B. yhdistetty viisi vuotta sitten kadonneen saksalaiseen Ingaan – tutkinta avattu uudestaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Madeleinen murhasta epäilty Christian B. yhdistetty viisi vuotta sitten kadonneen saksalaiseen Ingaan – tutkinta avattu uudestaan

Inga katosi viisi vuotta sitten perheen päiväretkellä.

Julkaistu: 6.6. 14:00

Christian B. vieraili päivittäin villiintyneellä tontilla 90 kilometrin päässä Ingan katoamispaikasta.

Saksassa toukokuussa 2015 kadonneen Ingan, tuolloin 5, tutkinta on jälleen avattu. Magdeburger Volkstimme -lehti kertoo, että perhe epäilee Madeleine McCannin murhasta epäillyn Christian B.:n olevan tytön katoamisen takana.

Inga katosi toukokuun 2. päivän iltana Stendalissa Saksi-Anhaltin osavaltiossa Itä-Saksassa kookkaan metsän vieressä. Perhe oli yhteisellä päiväretkellä. Tytön uskottiin menneen etsimään polttopuita nuotiota varten. Metsää haravoitiin pitkään, mutta tuloksitta.

Saksi-Anhaltin osavaltio lupasi tytön löytymiseen johtavasta vihjeestä 25 000 euron löytöpalkkion, mutta se ei johtanut toivottuun tulokseen.

Tällä viikolla Saksan keskusrikospoliisi on kertonut epäilevänsä aiemmin muun muassa lasten hyväksikäytöstä tuomittua Christian B.:tä Madeleinen murhasta. Mies istuu paraikaa Pohjois-Saksan Kiehlissä vankilatuomioita eläkeläisnaisen törkeästä raiskauksesta Portugalissa.

43-vuotiaalla Christian B.:llä on pitkä rikoshistoria, ja hän on asunut täysi-ikäisenä pitkiä jaksoja sekä Portugalissa että Saksassa, jossa hän vietti jaksoja myös vankiloissa.

Saksan media on yhdistänyt Madeleinen ja Ingan tapaukset toisiinsa, mutta vahvoja todisteita ei ole esitetty julkisuuteen.

– Me tutkimme, onko uusia johtolankoja tullut esiin liittyen yhteyteen Braunschweigin murhaepäilyyn, Stendalin syyttäjä totesi perjantaina tutkinnan avaamisesta.

Inga katosi viisi vuotta sitten perheen päiväretkellä.

Ingan äidin lakimies vaati uutta tutkintaa. Lakimiehen mukaan Christian B.:llä ei ole alibia Ingan katoamispäivälle.

Volkstimmen tietojen mukaan Christian B. oli lähistöllä päivää ennen kuin Inga katosi. Christian B. joutui tuolloin parkkipaikalla pieneen onnettomuuteen.

Christian B. omistaa hylätyn talon Neuwegerslebenissä 90 kilometrin päässä Ingan katoamispaikalta. RTL kertoo, että silminnäkijöiden mukaan Christian B. vieraili talollaan päivittäin 6. toukokuuta 2015 saakka ja ajoi joka päivä Braunschweigin ja Börten väliä.

Poliisi löysi paikalta USB-tikun, jossa on lapsipornoa, kun Christian B:tä tutkittiin lasten hyväksikäyttötapauksista 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?