Inga, 5, katosi jäljettömiin viisi vuotta sitten – nyt tutkitaan Madeleine McCannin murhasta epäillyn Christian B:n osuutta tapaukseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Inga, 5, katosi jäljettömiin viisi vuotta sitten – nyt tutkitaan Madeleine McCannin murhasta epäillyn Christian B:n osuutta tapaukseen

Julkaistu: 6.6. 3:17

Epäillyllä on lapsiin kohdistunutta seksuaalirikostaustaa.

Saksalaissyyttäjät kertoivat perjantaina tutkivansa Madeleine McCannin murhasta epäillyn saksalaismiehen, Christian B:n, osuutta myös toiseen lapsen katoamistapaukseen.

Inga-niminen tyttö katosi viisivuotiaana keskisessä Saksassa, Saksi-Anhaltin osavaltiossa sijaitsevasta Schönebeckin kaupungista toukokuun 2. päivänä vuonna 2015.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Inga katosi kun hän oli perheensä kanssa retkeilemässä, eikä hänestä sen koommin ole nähty jälkeäkään.

Volkstimme-lehden mukaan Madeleine McCannin murhasta epäilty Christian B. omisti Ingan katoamisalueen läheltä kiinteistön ja oli seudulla katoamisajankohtana.

– Nyt aiomme tutkia, onko olemassa uusia johtolankoja, jotka yhdistäisivät epäillyn Ingan katoamiseen, Stendalin syyttäjänvirastosta kerrottiin Volkstimme-lehdelle perjantaina.

BBC uutisoi perjantaina, että poliisit olisivat tutkineet Christian B:n omistamaa tonttia Saksi-Anhaltissa jo helmikuussa 2016 Ingan katoamistapauksen vuoksi. Saksan poliisista pidättäydyttiin vahvistamasta ja kommentoimasta väitettä millään muotoa.

Christian B:n on kerrottu asuneen tässä talossa toistuvasti vuosina 1995–2006.

Saksan poliisi kertoi keskiviikkona, että 43-vuotiasta saksalaismiestä epäillään osallisuudesta 3-vuotiaan brittitytön Madeleine McCannin katoamiseen perhelomalla Portugalissa vuonna 2007. Asiasta tiedottivat keskiviikkona Saksan ja Britannian poliisiviranomaiset.

Saksalaislehdistö on nimennyt Madeleine McCannin murhasta epäillyn miehen Christian B:ksi. Hän istuu parhaillaan vankilassa tuomittuna 72-vuotiaan yhdysvaltalaisnaisen törkeästä raiskauksesta. Mies on tuomittu kahdesti aikaisemmin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Madeleine McCann katosi kuvassa näkyvästä rakennuksesta.

Saksalaisissa syyttäjänvirastoissa miestä on luonnehdittu seksuaaliseksi saalistajaksi, joka on jo tuomittu pikkutyttöihin kohdistuneista rikoksista, ja joka istuu parhaillaan pitkää vankeusrangaistusta.

Madeleine McCann katosi perheensä hotellihuoneesta Portugalin Praia da Luzissa 3. toukokuuta vuonna 2007, kun hän oli jäänyt kahden sisaruksensa kanssa nukkumaan sinne vanhempiensa lähdettyä illastamaan hotellin alueella sijaitsevaan ravintolaan. Epäillyn, Christian B:n, tiedetään oleskelleen Madeleine McCannin katoamishetkellä Praia da Luzissa.

Vuosikausien etsinnöistä huolimatta kadonneesta Madeleinesta ei ole löydetty jälkeäkään. Tämän vuoksi Isossa-Britanniassa tapausta tutkitaan edelleen katoamisena eikä murhana, kun varmuutta Madeleine McCannin mahdollisesta hengissä olosta ei ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?