Vaimonsa murhasta epäillyn miljonäärin uudet kuulustelut keskeytyivät heti alkuunsa Oslossa

Poliisin oli tarkoitus kuulustella uudelleen Tom Hagenia keskiviikkona.

Toimittajia ja kuvaajia oikeustalon ulkopuolella 29. huhtikuuta 2020.

3.6.2020 13:20

Norjalaismiljonääri Tom Hagen saapui sovitusti rikospoliisin luo Oslossa keskiviikkona aamupäivällä, mutta vain tuntia myöhemmin ilmoitettiin kuulustelujen keskeyttämisestä.

Hagenin asianajaja Mikkel Toft Gimse kertoi Dagbladet-lehdelle, että keskeytys johtui Hagenin terveydentilasta.

– Hän on ottanut raskaasti, että on joutunut epäillyksi tapahtuneesta. Minä ja rikospoliisin edustajat totesimme, ettei hänen tilansa sallinut kuulusteluja nyt.

Gimsen mukaan he myös valmistelevat omaa vastaustaan heille annettuihin kysymyksiin. Kuulustelun jatkosta ei päätetty.

Tom Hagen rikastui 1992 perustamansa sähköyhtiön avulla. Hän on Norjan 162. rikkain henkilö noin 1,9 miljardin Norjan kruunun omaisuudella.

– Hagen oli yrittänyt koota itseään kuulusteluja varten ja halusi terveydentilastaan huolimatta saapua niihin. Hän jatkaa yhteistyötä poliisin kanssa kuten tähänkin saakka, vakuutti Gimse.

Tiistaina kuulustelujen alla tuli julki, että Hagen on tarjoutunut maksamaan vaimostaan vaaditut kryptovaluuttalunnaat.

VG-lehden mukaan Hagen lähetti perjantaina vaimonsa väitetylle kidnappaajalle viestin, jossa vahvisti maksavansa lunnaat.

– Haluamme saada yhteyden toiseen osapuoleen. Siksi päädyimme toimimaan näin, ja toivomme nyt vastausta. Poliisi ei ole ollut osallisena prosessissa, kertoi Hagenin asianajaja Svein Holden VG:lle.

Anne-Elisabeth Hagen katosi lokakuussa 2018, eikä häntä tai hänen ruumistaan ole toistaiseksi löydetty. Vaimon katoamisen jälkeen löydetyssä kirjeessä sieppaajaksi ilmoittautunut vaatii Hagenista 9 miljoonan euron lunnaita. Poliisi sen sijaan uskoo aviomiehen lavastaneen tapauksen.

Vaimonsa murhasta tai avunannosta murhaan epäilty Hagen vapautettiin toukokuun alussa hovioikeuden päätöksellä tutkintavankeudesta, minkä jälkeen poliisi valitti päätöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?