”Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte” – Italia avaa rajansa eurooppalaisille, mutta tulevatko turistit? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte” – Italia avaa rajansa eurooppalaisille, mutta tulevatko turistit?

Italian ja Sveitsin välinen raja oli kiinni 2. kesäkuuta 2020.

Julkaistu: 3.6. 8:50

"Tulkaa Calabriaan. Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte"

Italia avaa tänään rajansa eurooppalaisille turisteille kolmen kuukautta sen jälkeen kun koronaviruspandemian vuoksi voimaan tulleet rajoitukset alkoivat. Italiassa on kuollut koronaviruksen seurauksena yli 33 500 ihmistä.

Kansainväliset lennot palautuvat kolmelle kentälle: Milanoon, Roomaan ja Napoliin. Italian viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että maan synkkä koronahistoria pelottaa turistit pois.

Naapurimaista muun muassa Sveitsi ja Itävalta suosittelevat edelleen kansalaistensa välttävän matkustamista Italiaan.

Italian ulkoministeri Luigi Di Maio on varoittanut muita maita kohtelemasta Italiaa "kuin spitaalista". Di Maio sanoi viikonloppuna matkustavansa henkilökohtaisesti Saksaan, Sloveniaan ja Kreikkaan tähdentääkseen, että Italiaan on turvallista tulla lomailemaan.

Calabrian maakunnan kuvernöörillä Jole Santellilla oli viesti tulijoille.

– Tulkaa Calabriaan. Täällä on vain yksi riski: se, että lihotte, Santelli sanaili.

Turismin osuus Italian bruttokansatuotteesta on liki 13 prosenttia. Turistit olisivat elintärkeitä, sillä Italian talous on koronaviruspandemian vuoksi painunut pahimpaan taantumaan sitten toisen maailmansodan.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?