Barack Obama otti kantaa Yhdysvaltain räjähdysmäiseen tilanteeseen: ”Se johtuu vuosikymmenien epäonnistumisesta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Barack Obama otti kantaa Yhdysvaltain räjähdysmäiseen tilanteeseen: ”Se johtuu vuosikymmenien epäonnistumisesta”

Barack Obama kuvattuna syyskuussa 2019.

Julkaistu: 1.6. 22:59

Barack Obama ei hyväksy väkivaltaa, joka tuhoaa yhteisöjä.

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama kommentoi Facebookissa Minneapolisin tapahtumia. George Floydin kuolemasta seuranneet mielenosoitukset ja levottomuudet jatkuvat Yhdysvalloissa. George Floyd kuoli pidätystilanteessa 25.5.2020. Hänet tukahdutettiin kuoliaaksi.

Mielenosoituksia järjestettiin myös Pasadenan kaupungissa. Kaupunki sijaitsee Los Angelesin piirikunnassa, Kalifornian osavaltiossa. Kuva on otettu 31.5.2020.

– Koko maassa käynnissä olevat mielenosoitusten aallot edustavat aitoa ja laillista turhautumista, Obama sanoo viestissään.

– Se johtuu vuosikymmenien mittaisesta epäonnistumisesta uudistaa poliisikäytäntöjä ja Yhdysvaltojen laajempaa rikosoikeusjärjestelmää, hän korostaa.

Turhaa tuhoa tehty

Suurin osa osallistujista on ollut Obaman mukaan rauhallisia, rohkeita, vastuullinen ja innostavia.

– Toisaalta pieni vähemmistö ihmisiä on turvautunut väkivaltaan. Olipa kyse todellisesta vihasta tai pelkästään tilanteen hyväksi käyttämisestä, he vaarantavat viattomien ihmisten yhteisöjä, joilta puuttuu jo nyt palveluja, Obama totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?