Koronakuri petti ja sadat pakkautuivat baareihin Yhdysvalloissa – nyt ainakin yhdellä on todettu virustartunta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronakuri petti ja sadat pakkautuivat baareihin Yhdysvalloissa – nyt ainakin yhdellä on todettu virustartunta

Juhlijoita Osage Beachilla Ozarks-järven kupeessa viime lauantaina. Tiettävästi tartunnan saanut juhlija ei kuitenkaan käynyt tällä uima-altaalla.

Julkaistu: 31.5. 10:47

Viime viikonloppuna baareja kiertäneellä juhlijalla on todettu koronavirustartunta. Pelkona on, että hän levitti virusta jo ennen oireiden ilmaantumista viime sunnuntaina.

Yhdysvalloissa vietettiin maanantaina kaatuneiden muistopäivää. Edeltävänä viikonloppuna useat rannat, uima-altaat ja klubit täyttyivät ihmisistä, vaikka koronarajoituksia on vasta alettu purkaa monessa osavaltiossa.

Missourin Ozarks-järveltä levisi videoita ja kuvia, joissa ravintolan uima-altaalle oli pakkautunut paljon ihmisiä pieneen tilaan, jolloin turvavälejä ei noudatettu. Kuvat herättivät huolen koronaviruksen leviämisestä.

Nyt on käynyt ilmi, että yhdellä viikonlopun juhlijoista on todettu koronavirustartunta, CNN uutisoi.

Juhlija kävi useissa baareissa 23.–24. toukokuuta. Oireet ilmaantuivat sunnuntaina, joten on mahdollista, että juhlija levitti tautia jo viikonloppuna.

Boonen piirikunnan tiedotteen mukaan tartunnan saanut henkilössä ”todennäköisesti oli sairastunut jo ja mahdollisesti tartutti vierailun aikana,” USA Today kertoo.

Juhlija kävi Blackwater Jacksin uima-allasbileissä ja kahdesti lauantaina. Lisäksi henkilö kävi Shady Gators and Lazy Gators Pool -nimisessä paikassa lauantaina. Sunnuntaina henkilö kävi Buffalo Wild Wings -nimisessä baarissa ja uudestaan Shady Gatorsissa.

Blackwater Jacksia on syytetty viranomaismääräysten rikkomisesta, sillä uima-altaalla ei noudatettu turvavälejä. Baari on pitänyt kiinni kannastaan, ettei määräyksiä rikottu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?