Joe Biden otti tiukasti kantaa Yhdysvaltojen levottomuuksiin

”Mielenilmaukset tällaisen julmuuden jälkeen ovat oikeutettuja, väkivalta ei.”

Yhdysvalloissa demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas Joe Biden on ottanut kantaa mustan miehen pidätyskuolemista alkaneisiin laajoihin levottomuuksiin.

Yllä olevalla videolla IS:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan, Mikko Marttisen videoraportti Minneapolisista.

– Mielenilmaukset tällaisen julmuuden jälkeen ovat välttämättömiä ja oikeutettuja. Tämä on amerikkalainen tapa vastata asiaan. Sen sijaan tuhopoltot ja järjetön hävitys eivät sitä ole. Väkivalta, joka vaarantaa muiden elämän ei ole. Väkivalta joka ajaa tuhoon liikeyrityksiä, jotka palvelevat yhteisöjä ei ole, Bidenin lausunnossa sanottiin uutiskanava CNN:n mukaan.

Viime päivät ovat osoittaneet, että olemme kansakunta, joka ei siedä epäoikeudenmukaisuutta, Joe Biden sanoi.

– Viime päivät ovat osoittaneet, että olemme kansakunta, joka ei siedä epäoikeudenmukaisuutta. Jokainen ihminen, joka välittää, voi ymmärtää sen trauman, jonka kohteeksi tämän maan värilliset joutuvat. Se ulottuu päivittäisistä nöyryytyksistä aina äärimmäiseen väkivaltaan saakka, kuten George Floydin tappaminen osoittaa, lausunto jatkui.

Mielenosoitukset saivat alkunsa, kun George Floyd, 46, kuoli maanantaina. Valkoinen poliisi painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan, vaikka Floyd valitti kipua ja anoi armoa.

Floydin kuoleman aiheuttanut poliisi ja kolme hänen seurassaan ollutta poliisia ovat jo saaneet potkut. Floydia niskasta painanut poliisi on tämän lisäksi saanut syytteet muun muassa kuolemantuottamuksesta. Hänet on pidätetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?